Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Výbuch vymrštil auto do výšky, vo vzduchu vybuchlo
Zdielať na

Výbuch vymrštil auto do výšky, vo vzduchu vybuchlo

KIRKÚK / Na videozázname, ktorý nasnímali obyvatelia irackej provincie Kirkúk je vidieť auto, ktoré po výbuchu nálože vymrštilo do obrovskej výšky. Počas letu navyše vybuchlo, keďže bolo naložené výbušninami.

Video auta, ktoré šoféroval džihádista z Islamslého štátu, zverejnili na internete kurdskí pešmergovia. Na videu je zachytený moment, kedy auto narazilo na nálož, vyletelo do výšky niekoľkých desiatok metrov a vo vzduchu nakoniec explodovalo.

Zábery, ktoré po sociálnej sieti kolujú už dva dni pochádzajú z irackej provincie Kirkúk. Auto bolo naložené výbušninami a šofér bol pripravený spáchať samovražedný útok.

Príčina nejasná

Nie je celkom jasné, či explóziu vo vzduchu zapríčinil výbuch nálože skrytej v aute, alebo výbuch palivovej nádrže, píše portál The Independent.

Islamský štát od minulého roka ovláda veľkú časť Iraku a susednú Sýriu, aj keď podľa Pentagonu v poslednej dobe v Iraku prišiel najmenej o štvrtinu územia, ktoré kontroloval. Kurdské jednotky pešmergov sunnitským extrémistom na severe Iraku úspešne vzdorujú.

Pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy