Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Podľa Rusov je Clintonovej video mládeži neprístupné, majú prekvapivý dôvod
Zdielať na

Podľa Rusov je Clintonovej video mládeži neprístupné, majú prekvapivý dôvod

MOSKVA / Iný kraj-iný mrav. Predvolebný videoklip kandidátky na americkú prezidentku Hillary Clinton odvysielala ruská televízia s výrazným označením "Zákaz sledovania pre mládež do osemnásť rokov".

Dôvodom neboli politické heslá, či názory Hillary. Videoklip je vraj pre ruskú mládež nevhodný preto, že sa v ňom na chvíľu mihnú dvaja homosexuáli držiaci sa za ruku. Hlas v pozadí pritom naznačuje, že sa budú brať.

V Rusku už dva roky platia tvrdé zákony proti gayom a lesbám. Ich porušenie sa trestá pokutou, či dokonca väzením. Ruská štátna televízia záber na homosexuálov pre istotu neukázala vôbec, píše portál DailyNews.

Inšpirovaná Obamom

Vo videu dlhom 138 sekúnd bývalá ministerka a prvá dáma v nedeľu oznámila, že sa chystá uchádzať o demokratickú nomináciu na najvyšší štátny úrad. So snahou osloviť voliča prostredníctvom sociálnych sietí sa Clinton inšpirovala u terajšieho prezidenta Baracka Obamu, ktorý v roku 2008 práve vďaka novým komunikačným kanálom v súboji s Clinton bodoval a vyhral.

Na internete začala kolovať petícia Zastavte Hillary, ktorú spísali republikáni. Podobná kampaň na Twitteri nesie názov Prečo nevolím Hillary. Podľa internetových analytikov štáb Clinton zatiaľ nerobí dosť, aby podobným útokom na sieti čelil.

Pozrite si inkriminované video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy