Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hillary Clinton parodovala Putina, robila si posmešky z ruských volieb
Zdielať na

Hillary Clinton parodovala Putina, robila si posmešky z ruských volieb

WASHINGTON / Bývalá šéfka americkej diplomacie Hillary Clinton, ktorá je považovaná za adeptku na nástupkyňu Baracka Obamu v Bielom dome, pred televíznymi kamerami parodovala ruského prezidenta Vladimira Putina a robila si posmešky z ruských volieb. Ukážka amerického humoru zaujala predovšetkým ukrajinské médiá.

Na otázku, či sa chce stať novou americkou prezidentkou, Clinton odpovedala, že je to na dlhé lakte a ide o zložitý proces, "nie ako u Putina".

Exministerka pokračovala údajným Putinovým vnútorným dialógom z čias, keď bol ešte Putin kvôli ústave premiérom a v kresle hlavy štátu ho na štyri roky vystriedal súčasný premiér Dmitrij Medvedev, informoval server ABC News.

Lepšie sa nehádať

"Vladimir, čo myslíš, nechcel by si sa opäť stať prezidentom?" pýta sa Dmitrij. "Myslím, že by som chcel," odpovedá Putin. "Tak prečo to skrátka neoznámiš?" vyzvedá ďalej Medvedev. "Povedzme Dmitrij, že sa smiem stať prezidentom," reaguje. "No to je vynikajúce, vynikajúci nápad," imitovala Clinton a so smiechom dodala: "U nás máme voľby."

Podľa agentúry Unian si ani Putin neberie servítku pred ústa. V júnovom rozhovore pre francúzsku televíziu poznamenal, že ako šéfka americkej diplomacie nebola nikdy príliš elegantná vo svojich vyjadreniach, ale so ženami je lepšie sa nehádať.

Kandidatúru doteraz neohlásila

Ešte skôr Clinton na adresu Putinovho správania vo svetovej politike vyhlásila, že s niečím podobným sa naposledy stretla na pieskovisku v materskej škole.

Bývalá prvá dáma Hillary Clinton svoju prezidentskú kandidatúru doposiaľ oficiálne neohlásila. Očakáva sa však, že sa do volebného súboja o prezidentský úrad v roku 2016 zapojí.

Tretí pokus

Naopak republikánsky prezidentský kandidát z roku 2012 Mitt Romney uvažuje, že sa bude uchádzať o funkciu šéfa Bieleho domu aj v nadchádzajúcich voľbách.

Pre Romneyho by to bola už tretia predvolebná prezidentská kampaň. V roku 2008 neuspel už v primárkach a Republikánska strana ho nenominovala, v roku 2012 prehral volebný duel s terajšou hlavou štátu Barackom Obamom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy