Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kedy je mlčať zlato. Slávne výroky politikov
Zdielať na

Kedy je mlčať zlato. Slávne výroky politikov

Naposledy sa postaral o medzinárodnú blamáž náš prezident, ktorého si na mušku vzali srbské médiá. Ivan Gašparovič totiž pri návšteve Bosny a Hercegoviny prirovnal jej vzťahy so Srbskom k nám a Česku. Miestni novinári, ktorí vraj neverili vlastným ušiam, to označili za medzinárodné faux pas. Dobrou správou, ak sa to tak dá vôbec povedať, je, že náš prezident v tomto nie je sám.

Aj politik je len človek...

Pri návšteve Bosny a Hercegoviny naša hlava štátu prekvapila miestnych obyvateľov tým, že ich napäté vzťahy so Srbskom prirovnala k vrelému československému nažívaniu. Tento výrok sa ihneď dostal do povedomia tamojšej tlače.

História a geografia však potrápili nejedného politika. Doplatila na ne aj najdôležitejšia žena Nemecka, Angela Merkelová, keď nevedela nájsť na mape Berlín. Na slepej mape ho umiestnila niekam do Ruska.

Náš prezident v tom nie je sám

Ďalšou kategóriou sú výroky, pri ktorých ani my nevieme, či sa smiať, alebo plakať. Napríklad výrok, že bezdomovci by v mrazoch nemali vychádzať von. Rovnakú radu dostali aj ľudia, ktorých domy zničil hurikán Issac. Dal im ju  neúspešný kandidát na amerického prezidenta Romney.

A ešte čerešnička od guvernéra Arnolda Schwarzeneggera. Ten sa totiž rozhodol podporiť manželstvá homosexuálov - ale svojsky, keď povedal: "Manželstvo gayov je niečo, čo by malo byť medzi mužom a ženou".

Tému spracovala Beáta Ksenzsighová. Spojte sa s ňou cez facebook

ISIFA/SITA

Súvisiace články