Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Volebný videoklip Hillary Clinton videlo v nedeľu milión divákov
Zdielať na
Zahraničie

Volebný videoklip Hillary Clinton videlo v nedeľu milión divákov

WASHINGTON / Odkaz Hillary Clinton na sieti Twitter o kandidatúre na prezidentský úrad preposlalo v nedeľu 90 000 užívateľov populárnej sociálnej siete, jej video video na videoserveri YouTube milión divákov a na Facebookovu stránku exministerky zahraničia dalo lajk pol milióna ľudí.

"Clinton se pretweetovala, prefacebookovala a preyoutubovala prvým dňom svojej kampane," napísala agentúra Reuters.

Vo videu dlhom 138 sekúnd bývalá ministerka a prvá dáma v nedeľu oznámila, že sa chystá uchádzať o demokratickú nomináciu na najvyšší štátny úrad. So snahou osloviť voliča prostredníctvom sociálnych sietí sa Clinton inšpirovala u terajšieho prezidenta Baracka Obamu, ktorý v roku 2008 práve vďaka novým komunikačným kanálom v súboji s Clinton bodoval a vyhral.

Protiútok

Kým medzi demokratmi Hillary Clinton zrejme vážnejšieho súpera mať nebude, republikánsky tábor už teraz prešiel do protiútoku. Uchádzač o republikánsku nomináciu Ted Cruz reagoval svojím vlastným videom - jeho videoklip sa pýta Američanov, či stoja o "tretí Obamov prezidentský mandát".

Naráža tak na politické dedičstvo terajšieho prezidenta, ktoré Clinton pomáhala utvárať a nie každý Američan ho považuje za hodné nasledovania.

Značka Clinton

Na internete začala kolovať petícia Zastavte Hillary, ktorú spísali republikáni. Podobná kampaň na Twitteri nesie názov Prečo nevolím Hillary. Podľa internetových analytikov štáb Clinton zatiaľ nerobí dosť, aby podobným útokom na sieti čelil.

Podľa iných názorov ale bývalá členka Obamovej vlády masívnu kampaň v sociálnych sieťach nepotrebuje.
Na rozdiel od množstva ďalších kandidátov je jej meno verejne dostatočne známe, pretože od doby prezidenta Billa Clintona, manžela Hillary, značka "Clinton" na verejnosti spoľahlivo zaberá. Internet bude potrebovať hlavne k tomu, aby si overila správnosť hlavných téz svojej budúcej kampane.

Pozrite si video z kampane:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy