Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Študentka žiarlila na svoje spolužiačky, otrávila ich
Zdielať na

Študentka žiarlila na svoje spolužiačky, otrávila ich

PALO ALTO / Študentka prestížnej univerzity zo žiarlivosti pridala svojim spolužiačkam do fliaš s vodou chemikáliu, ktorá môže spôsobiť aj smrť. Mladé ženy našťastie nezabila, ich stav je ale vážny.

Dvadsaťšesťročnú Ouyang Xiangyu prijali na prestížny Stenford, jednu z najznámejších a najuznávanejších univerzít na svete. Ale tlak, ktorému sa dobrovoľne vystavila, nezvládla.

Prejavilo sa to prehnanou žiarlivosťou. Chcela otráviť svoje spolužiačky. Tichá a hanblivá študentka im závidela rušný spoločenský a partnerský život. Keďže ona sama ho nemala, nechcela ho dopriať ani iným.

Zničila výskumy

"O takomto konaní som ešte nepočul," povedal študent jamie Blundell. Ouyang pochádza zo Singapuru. Žiarlivosť ju dohnala až do stavu, že vzala chemikáliu paraformaldehyd a nasypala ju svojím spolužiačkam do fliaš s vodou. Štyri z nich skončili s vážne poleptanými ústami a dýchacími cestami.

To ale nebolo všetko. V laboratóriách im ničila aj ich výskumy kmeňových buniek. Pri tom ju dokonca zachytila nielen kamera, ale aj spolužiačky. Tie na polícii vypovedali, že v ich laboratóriu vonkoncom nemala čo robiť. Navyše po jej návšteve, začali ich kmeňové bunky záhadne odumierať.

Priznala sa

"Pracovať na výskume je obrovský tlak, ktorý sa môže prejaviť iracionálnym správaním. Toto bol ale extrém," pokračuje Blundell. 

Travička pracovala systematicky na likvidácii spolužiačok a ich výskumov od septembra do októbra vlaňajšieho roku. Viaceré študentky cítili paraformaldehyd vo svojich fľašiach, preto vodu radšej nepili. Nebezpečná chemikália je horľavá, leptá a pri požití môže zabíjať.

Navyše sa u nej objavilo aj podozrenie, že spôsobuje rakovinu. Polícii sa mladá žena priznala, že urobila zlé veci, ale zároveň dodala, že to nebolo jej skutočné ja.

Pozrite si reportáž redaktorky Adriany Mikundovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy