Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dzurinda smeruje na Ukrajinu, bude radiť Porošenkovi
Zdielať na

Dzurinda smeruje na Ukrajinu, bude radiť Porošenkovi

BRATISLAVA/KYJEV / Bývalý líder SDKÚ - DS Mikuláš Dzurinda mieri na Ukrajinu radiť prezidentovi Petrovi Porošenkovi. Od koho ponuka prišla, neprezradil, ale súhlasil s ňou.

Po Ivanovi Miklošovi, ktorý radí ukrajinskej ministerke financií, si to na Ukrajinu namieri aj jeho dlhoročný kolega.

Táto ponuka mu padla vhod. "Keď je o vaše služby záujem, vždy to poteší," vyhlásil. Priznal ale, že Ivan Mikloš s jeho odchodom na Ukrajinu nič nemá.

"Bol to telefonát. A pousmial som sa, keď som si pomyslel, že nič lepšie sa mi asi nemohlo stať ako to, že budem so svojím najlepším parťákom spolupracovať na Ukrajine," povedal.

Spolu s Dzurindom budú radiť Ukrajincom, ich bývalá strannícka kolegyňa Iveta Radičová radí v Bruseli.

A hoci ich materská strana sa potápa im sa darí. "Túto skúsenosť sme asi potrebovali všetci, aj moji bývalí druhovia," myslí si Dzurinda.

Nemilé štatistiky

Na jednej strane veľká pocta, na strane druhej Dzurinda neopustí priečky najmenej hlasujúcich poslancov nášho parlamentu. "Nevyzerá to dobre, keď človek vedie takéto rebríčky. Dôležitý je ale vnútorný pocit o tom, či sa flákam, alebo čas využívam produktívne," tvrdí. "Ja chcem veriť, že moje aktivity sú v záujme Slovenska," dodal.

Kedy sa Mikuláš Dzurinda stretne s Petrom Porošenkom, zatiaľ nevie.

Nebojí sa ale, že by sa v Kyjeve stratil a už teraz sa teší, že budú s bývalou pravou rukou nablízku.

Odkedy, na koľko a za koľko bude Mikuláš Dzurinda radiť ukrajinskému prezidentovi sú všetko vraj detaily, ktoré sa doladia v najbližších dňoch.

Pozrite sa, čo na svoju novú úlohu hovorí Mikuláš Dzurinda:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy