Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kolízia lietadiel Ryanairu, Boeingu 737 sa nalomilo krídlo
Zdielať na

Kolízia lietadiel Ryanairu, Boeingu 737 sa nalomilo krídlo

DUBLIN / Na letisku v Dubline sa po kolízii dvoch lietadiel spoločnosti Ryanair zlomilo jednému z nich krídlo. Pasažieri zverejnili na internete fotografie. Spoje do Edinburghu a Zadaru meškali dve hodiny.

Fotografie ukazujú zlomené krídlo. Lietadlá Boeing 737 sa zrazili na letisku v írskom Dubline, keď rolovali na dráhe.

Je to už druhý prípad, kedy sa lietadlá spoločnosti Ryanair zrazili za posledný polrok na najrušnejšom letisku v Írsku.

"Približovali sme sa k rolovacej dráhe, keď sa zrazu objavilo ďalšie lietadlo Ryanairu," cituje Daily Mail jedného z pasažierov, ktorý sedel v lietadle na linke do Edinburghu.

Kolíziu podľa dostupných informácií spôsobilo meškanie iného letu.

Na miesto nehody preventívne dorazili aj záchranári.

Dublinské letisko informovalo o nehode na twitteri takto: "Pri kolízii dvoch lietadiel na rolovacej dráhe nedošlo k žiadnym zraneniam. Cestujúcich práve odvážajú z lietadiel."

Ďalšia kolízia

Podobná nehoda sa stala na dublinskom letisku aj v októbri minulého roka. Oba stroje sa nachádzali v rovnakom čase na rolovacej dráhe, keď do seba narazili.

Boeing 737 mieriaci do Edinburghu a druhý na ceste do Bruselu sa stretli na letisku v írskom Dubline. Oba boli v rovnakom čase na rolovacej dráhe a kolízii už nedokázali zabrániť.

Cestujúci len s hrôzou sledovali ako sa lietadlá k sebe približujú. Zrazu sa ľavé krídlo jedného z Boeingov zachytilo o druhý stroj a časť z neho odletela.

Dublin je navyťaženejšie írske letisko. najvyťaženejším v celej Európe je medzinárodné letisko Heathrow v Londýne. Na portáli LiveLeak bolo zverejnené časozberné video, ktoré približuje frekvencie letov v Európe za 24 hodín.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy