Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ryanair chce lietať do USA, základná cena letenky bude 10 eur
Zdielať na

Ryanair chce lietať do USA, základná cena letenky bude 10 eur

DUBLIN / Írska nízkonákladová spoločnosť Ryanair chce lietať do Spojených štátov amerických. Základná cena jednosmernej letenky by mala byť desať eur. K tejto sume sa ale budú pripočítavať ďalšie poplatky.

Letecká spoločnosť Ryanair chce lietať medzi štrnástimi európskymi a americkými mestami. 

Z letísk v Londýne (Stansted), Dublina a Berlína chce spoločnosť lietať do New Yorku, Bostonu, Chicaga či Miami, píše The Guardian. Lety by mohli byť reálne za štyri alebo päť rokov. Spoločnosť musí nakúpiť lietadlá na diaľkové lety.

Lacnejšie cestovanie

"Európski spotrebitelia chcú nižšie cestovné náklady do USA a rovnako aj Američania pri cestách do Európy. Vidíme to ako logický vývoj na európskom trhu," uviedla firma vo vyhlásení.

Generálny riaditeľ spoločnosti Ryanair Michael O´Leary, dlho dúfal, že sa im podarí vytvoriť nízkonákladové transatlantické lety. 

Lety cez Atlantik patria k najziskovejším trasám na svete. Významné postavenie na trhu majú spoločnosti British Airways a American Airlines.

Viacero pokusov

O nízkonákladové lety cez Atlantik sa podľa The Guardian snažili v minulosti viaceré letecké spoločnosti. V 80. rokoch skrachovala firma Skytrain.

V roku 2013 začala lietať do USA aj nórska nízkonákladová spoločnosť Norwegian Air Shuttle. Podľa portálu The Bussines Insider cena letenky z londýnskeho Gatwicku do New Yorku bola stanovená na 300 libier bez batožiny (420 eur).

Šéf marketingu Ryaniar Kenny Jacobs pre Financial Times uviedol, že írska spoločnosť má vo svete väčšie meno. Preto je podľa neho možné vybudovať efektívnejší nákladový model.

Lety nad Európou

Na portáli LiveLeak bolo zverejnené časozberné video, ktoré približuje frekvencie letov v Európe za 24 hodín. Najvyťaženejšie je medzinárodné letisko Heathrow v Londýne. Druhým najvyťaženejším je Gatwick.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy