Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Koľko stojí vražda. Mafiánsky vrah odhalil svoj cenník
Zdielať na

Koľko stojí vražda. Mafiánsky vrah odhalil svoj cenník

RÍM / Tritisíc eur za ublíženie na zdraví a 25 tisíc eur za vraždu. Toľko si pýtal štyridsaťosemročný Riman Giancarlo Orsini za svoju prácu. Teraz spolupracuje s políciou a zverejnil sumy, za ktoré bol, ako profesionálny zabijak, ochotný uchýliť sa k trestným činom.

Giancarlo Orsini je bývalý vyhadzovač v nočnom klube. V júli minulého roku ho zatkla polícia. Priznal sa, že bol profesionálnym zabijakom a mal prsty v minimálne piatich nevyriešených ozbrojených útokoch a vraždách v rokoch 2013 a 2014

Teraz polícii pomáha pri vyšetrovaní zločinov, do ktorých bol sám zapletený.

Za svoju prácu si nechal poriadne zaplatiť. Za prestrelenie kolena si vypýtal 3 500 eur a za vraždu 25 tisíc, píše Corriere della Sera

Jeho obeťami boli ľudia prepojení na zločinecké skupiny v Ríme.

Taktiku mal vždy rovnakú. Priviezol sa na skútri Yamaha XCity s helmou na hlave, uistil sa, že má správneho človeka a potom vystrelil.

Rímska polícia

3 500 eur

Cinzia Pugliese, 61 ročná kozmetička, dostala ranu priamo vo vlastnom salóne krásy na predmestí Ríma. Orsini sa jej spýtal: "Ste Cinzia?" Keď žena kladne odpovedala, Orsini namieril zbraň na jej lýtka a niekoľkokrát vystrelil. Dostal za to 3 500 eur.

Okrem toho sa priznal ešte k ďalším dvom prípadom ublíženia na zdraví.

17 tisíc eur

Federico di Meo, ambiciózny tridsaťsedemročný díler kokaínu, sa zaplietol s albánskym gangom a bol zastrelený pred supermarketom neďaleko domu svojich rodičov. Orsini ho strelil päťkrát do hrude a raz do hlavy. Od bossa Albáncov si za to vypýtal 17 tisíc. 

25 tisíc eur

Sesto Corvini, staviteľ domov a úžerník, bol zastrelený vo svojej dodávke na predmestí Ríma. Za prácu Orsini a jeho komplic dostali 25 tisíc. Orsini na súde povedal, že išlo o pomstu.

Vražda na kamere

Meno Giancarla Orsiniho sa spája i s vraždou Roberta Musciho. Na toho si Orsini počkal v areáli jeho domu. Predstieral, že je exekútor a obeť sa dostala do pasce.

Zabijak po skutku utiekol na svojej Yamahe. Aj keď k vražde došlo bez prítomnosti svedkov, Orsini sa prerátal. Všetko totiž zachytili bezpečnostné kamery na Musciho pozemku. Páchateľa síce nebolo možné identifikovať, ale zo záznamu je vidieť, ako chladnokrvne čin vykonal. 

Osudný skúter

Polícia Orsiniho, paradoxne, chytila po lúpeži v supermarkete. Prezradil ho kradnutý skúter, ktorým sa doviezol domov.

Tam policajti našli zakrvavené slnečné okuliare i pištole Taurus a Glock použité pri útokoch, píše Roma Today.

Kamery zachytili Orsiniho v akcii i vraždu Roberta Musciho, pozrite si video:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy