Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Taliansky mafián bude svedčiť proti svojim, zjavil sa mu pápež
Zdielať na

Taliansky mafián bude svedčiť proti svojim, zjavil sa mu pápež

Zdroj: ISIFA

RÍM / Bývalý šéf vražedného komanda obávanej neapolskej Camorry Giuseppe Setola sa rozhodol svedčiť proti svojim spoločníkom. Podľa agentúry ANSA povedal, že ho k tomu prinútil pápež Ján Pavol II., ktorý sa mu zjavil v spánku a vyzval ho, aby sa kajal a odovzdal štátu dôkazy.

Setola viedol eskadru smrti klanu Casalesi, ktorá v roku 2008 zavraždila osemnásť ľudí vrátane šiesitch západoafrických emigrantov. Zadržaný bol po intenzívnom pátraní 14. januára 2009 a momentálne je vo väzení s prísnym režimom, ktorý je určený pre mafiánskych bossov.

Zjavenie Jána Pavla II.

Bývalý šéf popravnej čaty zločineckej organizácie minulý týždeň oznámil, že je ochotný spolupracovať s prokurátormi pre organizovaný zločin.

Pri dnešnom výsluchu v prípade vraždy podnikateľa Domenica Noviella podľa talianskej agentúry prehlásil: "Zdalo sa mi o pápežovi Wojtylovi (občianske meno Jána Pavla II., pozn. red.), ktorý mi povedal: Kajaj sa."

Mafián sa podľa svojich slov rozhodol spolupracovať s vyšetrovateľmi, aby "obrátil novú stránku pre seba aj pre svoju rodinu".

Setola, ktorý kedysi v Taliansku patril k najhľadanejším zločincom, v minulosti dvakrát unikol zadržaniu. Raz sa preplazil dlhým tunelom vykopaným pod jeho domom, v ktorom polícia našla mimo iného brokovnice s odrezanými hlavňami, pištole a prostriedky na maskovanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy