Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
K vražde Nemcova sa prihlásili extrémisti z Novoruska
Zdielať na

K vražde Nemcova sa prihlásili extrémisti z Novoruska

MOSKVA / V Moskve sa v utorok konali smútočné obrady spojené s pohrebom opozičného politika Borisa Nemcova, ktorého zastrelil neznámy páchateľ v noci na sobotu na jednom z moskovských mostov. K útoku sa prihlásila doposiaľ neznáma ultranacionalistická skupina Rusič z Novoruska.

"My, novoruskí partizáni zo skupiny Rusič, prichádzame s nasledujúcim vyhlásením: Naša vojenská rada Novoruska rozhodla o ortieli nad zradcom Nemcovom, ktorý celý svoj život zapredával našu vlasť aj ľud," hovorí jeden z mužov v čiernej kukle.

Prvá viditeľná akcia skupiny

Rusič je podľa polície doposiaľ neznáma skupina. "Toto je naša prvá viditeľná akcia. Ak sa zradcovia Ruska nezamyslia a neskončia so svojimi protiľudovými aktivitami, vynesieme trest i nad nimi. Pamätajte, Boris Nemcov bol zavraždený v noci na 28. februára v centre Moskvy," vysvetľujú extrémisti. Nemcova označili za proamerického zradcu.

Vzhľadom na to, že je skupina prakticky neznáma, neprikladá sa jej vyhláseniu väčší význam.

Pozrite si priložené video:

Vznikla z neonacistických aktivistov pochádzajúcich predovšetkým z Petrohradu a od augusta bojuje proti ukrajinským jednotkám na Donbase.

Podľa správy vyšetrovateľov pátranie po vrahoch pokračuje. Žiadne konkrétne výsledky ale policajné informácie neobsahujú, píše Blesk.cz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy