Polojasno
18°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Policajné auto narazilo do zastávky plnej ľudí
Zdielať na

Policajné auto narazilo do zastávky plnej ľudí

Na pražskej Radlickej ulici policajná dodávka so zapnutými svetelnými a zvukovými signálmi vletela na zastávku električky. Na mieste sú zranení, ktorých ošetrujú záchranári.

Policajná dodávka išla k zásahu, po Radlickej ulici od Smíchova. Mala zapnuté svetlá i sirény. “Podľa predbežných informácií vozidlo z vedľajšej ulice nedalo prednosť blížiacemu sa policajnému autu a došlo k stretu. Na mieste sú dvaja zranení chodci,“ povedal pre Blesk.cz policajný hovorca Jan Daněk.

Svedok udalosti Blesku popísal, že z vedľajšej ulice okolo reštaurácie sv. Anny išlo strieborné auto, ktoré šoféroval asi 30 ročný vodič. “Ten púšťal auto pred sebou a polícia ho nevidela, nabúrala do neho predkom, náraz ich odhodil, otočili sa a zadkom nabúrali do tej zastávky,“ popísal nehodu očitý svedok Zdeněk Kříž z neďalekého kaderníctva.

blesk.cz

V čase nehody stálo na zastávke niekoľko ľudí, ktorí čakali na električku. “Polícia zrazila dve ženy, ktoré tam stáli. Jedna bola priamo na zastávke,“ popísal udalosť Kříž. Podľa svedka je vodič auta, ktorý mal policajnému autu dať prednosť, celou nehodou viditeľne otrasený.

blesk.cz

Dve zranené osoby potvrdila pre Blesk.cz aj hovorkyňa pražskej záchranky Jiřina Ernestová. “Dve ženy, vo veku 23 a 45 rokov, utrpeli stredne ťažké zranenia. Boli prevezené na traumatologické oddelenie motolskej nemocnice,“ povedala Ernestová.

“Jedna žena preletela sklom zastávky a letela cez cestu až na chodník pri reštaurácii. Kým prišla záchranka, policajti, ktorí sa k nej zbehli, z nej opatrne dávali dolu kusy skla a zábradlia,“ povedal pre Blesk.cz svedok s tým, že záchranka aj ďalší policajti boli na mieste v okamihu.

blesk.cz

V starostlivosti lekárov skončil aj mladý vodič zo striebornej škodovky, ktorého lekári previezli do nemocnice v Střešoviciach kvôli silnému psychickému otrasu, ktorý pri nehode utrpel.

blesk.cz

Nehoda len zázrakom nemala viac obetí. Neďaleko je totiž základná škola, kde výuka v čase nehody práve končila.

Pozrite si video z miesta nehody:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy