Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
V Litoměřiciach spadol vrtuľníkm, zomrel pilot
Zdielať na
Zahraničie

V Litoměřiciach spadol vrtuľníkm, zomrel pilot

BOHUŠOVCE NAD OHŘÍ / Pri Bohušovciach nad Ohří v okrese Litoměřice spadol vrtuľník, pilot zomrel. Viac ľudí sa vo vrtuľníku, ktorý spadol krátko po 10:00, nebolo. Stroj po páde začala horieť.

Agentúre ČTK to povedala hovorkyňa litoměřickej polície Pavla Kofrová. Dodala, že polícia zisťuje totožnosť mŕtveho. Na mieste zasahovali  všetky zložky záchranného systému.

"Hlásenie o páde vrtuľníka sme prijali o 10:17, na miesto vyštartovali naše jednotky a ďalšie zložky záchranného systému," uviedla Kofrová. Išlo podľa nej o malý civilný vrtuľník americkej značky Robinson.

Požiar uhasili

Spomínaná firma sa špecializuje na ľahké vrtuľníky pre súkromné využitie. Pilot stroja podľa polície pri páde utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Požiar stroja hasiči už dostali pod kontrolu. "Miesto sme zaistili a predali polícii," povedal ČTK hovorca krajských hasičov Lukáš Marvan. "Príčiny a okolnosti tragickej udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," doplnila policná hovorkyňa. Či sa mohlo na havárii podpísať počasie, to jasné nie je, ale v obloha je zatiahnutá a viditeľnosť nie je dobrá.

Ani Slovensku sa podobné tragédie nevyhýbajú. Pred dvoma rokmi spadol vrtuľník pri Trnave v Malženiciach. Na palube boli v tom čase dvaja muži, pilot Milan nehodu neprežil.

Pozrite si video, ktoré nakrútil svedok krátko po páde vrtuľníka:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy