Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Linkový autobus zasiahla raketa, desať mŕtvych
Zdielať na

Linkový autobus zasiahla raketa, desať mŕtvych

DONBAS / Na východe Ukrajiny zahynulo najmenej desať ľudí v autobuse, ktorý zničil priamy zásah z raketovej batérie Grad. Ďalších trinásť ľudí je zranených. Správu priniesla britská BBC.

Proruskí separatisti podľa ukrajinských médií ostreľovali kontrolné stanovisko ukrajinskej armády v blízkosti mesta Volnovacha v okamihu, keď ním prechádzal linkový autobus. Zahynulo desať ľudí a trinásť je zranených.

"Ukrajinské kontrolné stanovisko leží mimo dosah nášho delostrelectva. Neboli sme to my," citovala agentúra Interfax hovorcu "ministerstva obrany" neuznanej povstaleckej Doneckej ľudovej republiky.

Genocída obyvateľstva

Hovorca generálneho štábu ukrajinskej armády Vladyslav Selezňov povedal, že medzi obeťami je aj šesť žien. Na mieste sú ukrajinskí kriminalisti a prípad vyšetrujú, píše BBC.

Ruské úrady medzičasom oznámili, že ostreľovanie obytných štvrtí Donecka a ďalších povstaleckých miest ukrajinskými vládnymi vojskami začínajú vyšetrovať ako genocídu ruskojazyčného obyvateľstva.

Pozrite si priložené video:

V slepej uličke

Na východe Ukrajiny je aj napriek vyhlásenému prímeriu stále množstvo potýčiek medzi proruskými separatistami a vládnymi vojskami.

Diplomatické rokovania skončili v slepej uličke. Obe strany sa vzájomne obviňujú z porušovania kľudu zbraní. Boje si od apríla vyžiadali viac ako 4 800 obetí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy