Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
ČT škrtla prezidenta Zemana (70): Miesto vianočného prejavu bude rozprávka
Zdielať na

ČT škrtla prezidenta Zemana (70): Miesto vianočného prejavu bude rozprávka

Zdroj: archív blesk.cz

Pán prezident máte smolu – tak nejako by mohol znieť odkaz, ktorý Česká televízia vyslala Milošovi Zemanovi. Jeho vianočné posolstvo totiž nebude vysielať na najsledovanejšom kanáli! Prednosť dostala princezná z Rimini.

Na jednotke sa pritom posolstvo vlani vysielalo a po desaťročia pred ním taktiež novoročné prejavy jeho predchodcov. Tohto roku však miesto hlavy štátu bude rozprávka! Zemanov prejav poskytne 26.decembra o 13.h verejnoprávna televízia na ČT24 – spravodajskom a menej sledovanom kanáli. To všetko potom, čo Zeman vulgarizmami zarazil Český rozhlas v Hovorech z Lán a čo editori z jeho ďalšieho prejavu vystrihli meno Zdeňka Bakalu.

Podľa hovorkyne ČT Alžběty Plívovej sú obdobné interpretácie zavádzajúce a ide o prevádzkovú záležitosť. Prezidentská kancelária totiž k výrobe oslovila nie ČT, ale Novu, ktorá posolstvo odvysiela. Ostatné televízie vyzvala, aby prejav sprostredkovali divákom. “ČT tak zaradila Vianočné posolstvo prezidenta v priamom prenose do vysielania ČT24,“ napísla Blesku Plívová.

Na svojom prvom programe bude ČT miesto Zemanovho prejavu vysielať rozprávku O princeznej z Rimini.

Mediálni analytici: Je to odkaz Hradu!

Radek Pálka, nezávislý mediálny odborník: “Z môjho pohľadu by rozhodnutie ČT presunúť presunúť prejav rozhodne dávalo zmysel, už len z oprávnenej obavy, že by sa mohla dostať do obdobne prekérnej situácie ako rozhlas s Hovormi z Lán.“

Pavel Šíma z Inštitútu politického marketingu: “Je tiež možné, že preziden leží v žalúdku niekomu z vedenia televízie a tá mu takto v medziach zákona naznačuje, že nemusí skákať, ako prezident píska."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy