Skoro jasno
10°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Smrť omylom. Mladíkovi (†15) nečakane vystrelila zbraň
Zdielať na
Zahraničie

Smrť omylom. Mladíkovi (†15) nečakane vystrelila zbraň

ILLINOIS / Nešťastnou náhodou prišiel o život chlapec len deň pred oslavou svojich šestnástych narodenín. Omylom vystrelil zo zbrane vo vlastnej izbe. Svedkami jeho tragického omylu boli i jeho priatelia. Pomôcť mu už nik nedokázal.

Zbraň sa stala fatálnou pre takmer šesťnásťročného teenagera. Deň pred svojimi narodeninami prišiel o život pri náhodnom výstrele. K tragédii došlo počas online telefonovania so svojimi priateľmi.

"Keď sme prišli do jeho domu, videl som sanitku. Stál som tam ako obarený. V kútiku duše som veril, že sa lekárom podarí zachrániť ho. Žiaľ, mýlil som sa," opisuje kamarát zosnulého Lance Davis.

Zbraň mal pri sebe, pretože pred tragédiou počul v okolí domu podozrivé zvuky. Ozbrojený išiel prehľadať dom a dvor. Keď na nič nenarazil, vrátil sa k počítaču. Boli to priatelia, kto mu zavolali záchranku.

"On bol ten posledný, o kom som si myslel, že ho stratím. Zvlášť v takom mladom veku," dodáva Lance.

Vždy s úsmevom

Blake bol obľúbený medzi mladými i staršími. Chodil na katolícku strednú školu, v kapele hral na trúbku. Priatelia si pamätajú najmä na jeho nákazlivý úsmev.

"Bol zodpovedný študent, ktorý vždy priniesol do triedy život. Vždy ste vedeli, či je v škole. Bol veľmi múdry a priateľský," hovorí o Blakovi riaditeľ Steve Tortorello.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy