Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ďalšia demonštrácia proti Zemanovi bude v pondelok
Zdielať na

Ďalšia demonštrácia proti Zemanovi bude v pondelok

PRAHA / Protestné akcie proti Milošovi Zemanovi nemajú konca. Ďalšia sa pripravuje na pražské Václavské námestie na pondelok 1. decembra. Ich účastníci odnesú na Pražský hrad petíciu (podpísalo ju okolo 100 tisíc ľudí), ktorá požaduje Zemanove odstúpenie. Novinkou je, že sa na akcii podieľajú všetci organizátori predchádzajúcich novembrových akcií proti hlave štátu.

Na Facebooku medzitým beží v súvislosti s pondelkovou demonštráciou “Manifestačná petícia za odstúpenie Miloša Zemana.“ V nej sa píše:

"My, nižšie podpísaní, nesúhlasíme s konaním a vystupovaním prezidenta Miloša Zemana a požadujeme jeho okamžitú abdikáciu. A to najviac z týchto dôvodov"

Miloš Zeman neobhajuje záujmy Českej republiky a robí jej zlé meno doma i v zahraničí. Koná v rozpore s dobrými mravmi a zásadami slušného správania. Je zlým príkladom pre občanov Českej republiky.Nie je pokračovateľom masarykovskej tradície, i keď sa na ňu často odvoláva.“

Lietajúce vajíčka

V druhej polovici novembra vystúpenie Miloša Zemana sprevádzali červené karty a tiež lietajúce vajíčka. V dave však mala česká hlava štátu aj štyroch priaznivcov. Dokonca sa nedali prehliadnuť.

Skandovanie a piskot tisícok odporcov českého prezidenta nevyviedlo z miery. V dave si našiel svojich štyroch priaznivcov, ktorým sa pozdravil a tí mu svoju priazeň oplatili skandovaním na konci stretnutia.

"Nech žije Zeman! Nech žije Zeman!," kričali fanúšikovia.

"Kancelária prezidenta odporcov alebo priaznivcov neorganizovala," uviedol hovorca prezidenta Jiří Ovčáček.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy