Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zavraždila osem svojich detí. Odhalili ju po 10 rokoch
Zdielať na

Zavraždila osem svojich detí. Odhalili ju po 10 rokoch

Zdroj: facebook

Vo Francúzsku konečne začína súd s Dominique Cottrezovou, ktorá medzi rokmi 1987 až 2000 zavraždila osem svojich novorodených detí. Neobvyklý prípad otriasol krajinou, zvláštne pritom ale je, že deti roky mizli a nikto o tom nevedel. Informoval o tom web thelocal.fr.

Cottrezová (50) bola zdravotnou sestrou a k vraždám sa priznala v roku 2010. Na otázku, prečo mala toľko detí, keď ich nechcela, odpovedala podľa vyšetrovateľov lakonicky: "Odmietla som používať antikoncepciu.“

Obhajcovia vražedkyne sa pokúsili zbaviť ženu z obvinení tým, že podľa francúzskych zákonov sú i podobné zločiny po desiatich rokoch premlčané, pokiaľ nezačalo trestné stíhanie. Súd pomerne šalamúnsky rozhodol, že nie je jasné, kedy presne boli činy spáchané.

Pozostatky dvoch bábätiek boli objavené pred štyrmi rokmi, keď noví majitelia domu v obci Villers-au-Tertre neďaleko mesta Lille, našli ľudské kosti vo svojej záhrade. Cottrezová sa z domu odsťahovala v roku 1991.

Tehotenstvo mohla tajiť

Potom sa rozbehlo veľké vyšetrovanie a ďalších šesť kostier objavili v inom dome necelého polkilometra od pôvodného nálezu. Manžel obvinenej tvrdí, že o ničom nevedel. Cottrezová bola veľmi obézna a určitú dobu mohla tehotenstvo tajiť, nenavštívila ani gynekológa.

Manželia majú staršie dcéry Virginiu (22) a Emelinu (23), ktoré už majú vlastné deti. Dcéry vražedkyňu popisujú ako "najlepšiu“ matku a "milujúcu“ babičku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy