Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Údajná Putinova milenka v politike končí, povedie médiá
Zdielať na

Údajná Putinova milenka v politike končí, povedie médiá

MOSKVA / Bývalá olympijská víťazka v modernej gymnastike Alina Kabajevová zložila poslaneckú funkciu v ruskej Štátnej dume a bude sa venovať riadeniu veľkej mediálnej skupiny, ktorej patrí niekoľko ruských televízií, rozhlasová stanica či denník Izvestija.

Médiá označujú tridsaťjedenročnú poslankyňu za milenku prezidenta Vladimira Putina. Informáciu nepotvrdila duma ani poslankyňa.

O tridsať rokov starší Putin sa kvôli deväťnásobnej šampiónke dostal do rečí v roku 2008. V tlači sa vtedy objavili informácie o ich plánovanej svadbe.

Pomer nekomentovali

Prezident vtedy reči o svadbe poprel a denník Moskovskij korrespondent, ktorý informáciu zverejnil, týždeň na to skončil. Ani Kabajevová správy o svojom vzťahu s Putinom nekomentovala.

Špekulácie o pomere prezidenta a športovej hviezdy sa objavili vlani v lete, keď Putin na návšteve baletného predstavenia v moskovskom Veľkom divadle oznámil novinárom rozchod s manželkou Ljudmilou.

Pozrite si priloženú reportáž:

Favoritkou ruská špiónka

So správou o rozchode prvého páru sa objavovali i mená prípadných Putinových nových partneriek.

Okrem Kabajevovej bola hlavnou kremeľskou favoritkou ruská špiónka Anna Chapman, ktorú v roku 2010 vyhostili z USA.

Kabajevová bola poslankyňou za vládnu stranu Jednotné Rusko od roku 2007 a dotiahla to na podpredsedníčku výboru pre záležitosti mládeže.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy