Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Izraelské vojačky strážia hranice s Egyptom
Zdielať na

Izraelské vojačky strážia hranice s Egyptom

NEGEVSKÁ PÚŠŤ / Zmiešaná izraleská armádna jednotka mužov a žien vznikla v roku 2000 po tlaku verejnosti, aby mohlo aj nežnejšie pohlavie slúžiť na bojových pozíciách. Unikátne zábery žien, ktoré slúžia na hranici Egypta a Izraela, priniesol britský The Daily Mail.

Zábery odhalili jedinečný pohľad do tvrdého práporu, ktorý sa skladá prevažne zo žien. Tie majú za úlohu strážiť nepokojnú egyptskú hranicu s Izraelom.

Prápor je umiestený v Negevskej púšti. Armáda ho vytvorila v roku 2000 po tom, čo verejnosť tlačila na kompetentných, aby na bojové pozície dosadili aj ženy, píše britský The Daily Mail.

Na nerozonanie

Ženy, ktoré sa rozhodli dobrovoľne vstúpiť do jednotky, museli prejsť rovnako ťažkými skúškami ako muži. V jednotke je v ich súčasnosti viac ako 70 percent.

Ženské jednotky sú na nerozoznanie od tých mužských. Podľa Izraelských ozbrojených síl chráni jednotka hranice s Egyptom pred pašerákmi, tajnými agentmi a teroristami.

Pozrite si priložené video z bojovej línie:

Napätie sa stupňuje

Pre rokom 2000 nebolo možné zapojiť ženy do operácií a nemohli sa zúčastňovať bojov. Jednotka s názvom Caracal je v súčasnosti umiestená pozdĺž hraníc Izraela s Egyptom a Jordánskom.

ISIFA

Roky bol tento región pokojný, ale po páde egyptského vodcu Husního Mubaraka nastali konflikty medzi Izraelom a Egyptom.

ISIFA

V apríli 2012 bolo zasiahnuté populárne turistické letovisko v Izraeli raketami. Na svedomí ho mali islamskí extrémisti zo Sinajského polostrova. O rok neskôr ozbrojenci vpadli do Izraela a prepadli vozidlo na púšti, pozabíjali osem Izraelčanov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy