Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rodičia prišli o všetky tri deti, rozlúčiť sa prišlo celé mesto
Zdielať na
Zahraničie

Rodičia prišli o všetky tri deti, rozlúčiť sa prišlo celé mesto

CANBERRA / Austrália oplakávala obete, ktoré zahynuli v troskách malajzijského lietadla na Ukrajine. Boli medzi nimi aj tri malé deti. Cestovali so starým otcom na dovolenku.

Dvanásťročný Mo, desaťročná Evie a ich mladší brat, osemročný Otis. Všetci traja aj so starým otcom, ktorý ich sprevádzal na dovolenku, zomreli v zostrelenom lietadle na východe Ukrajiny. Teraz sa nimi naposledy lúčili ich rodičia, ktorí iba ťažko potláčali žiaľ a smútok.

Prešli peklom

"Keď ich nevinné telíčka vyleteli do vzduchu, natiahla som ruky najviac ako som mohla a vykríkla som na nich," hovorí matka Rin. Približne tisíc ľudí sa zúčastnilo na smútočných obradoch v škole, ktorú deti navštevovali. Na paneloch viseli ich fotografie z obdobia, keď ešte tvorili šťastnú rodinu.

Rodičia povedali, že si prešli peklom, potom, čo sa dozvedeli, že ich milované deti už nie sú medzi živými. "Naše tri deti sú bezúhonné, nevinné, ideálne duše," dodáva otec Anthony.

TV JOJ

Vyšetrovatelia

Prišla aj austrálska ministerka zahraničných vecí Julie Bishopová, ktorá sa vrátila z Ukrajiny. Na mieste zrútenia lietadla už tretí deň pracujú desiatky vyšetrovateľov, ktorí majú zistiť, kto tragédiu spôsobil. V troskách zahynulo až 30 Austrálčanov.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy