Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ďalšia verzia zostreleného malajzijského boeingu na Ukrajine
Zdielať na

Ďalšia verzia zostreleného malajzijského boeingu na Ukrajine

DONECK / Objavila sa ďalšia verzia zostreleného boeingu, ktorý sa minulý týždeň zrútil na východe Ukrajiny. Nové informácie priniesol ruský denník Ria Novosti. Odvoláva sa na armádne ukrajinské zdroje.

Podľa záznamov prebiehalo v čase nešťastia cvičenie pätnásteho protilietadlového raketového pluku, ktorý mal preveriť pripravenosť vojakov, ktorí obsluhujú systém štartu rakiet. V rámci toho mohol nastať nechcený odpal.

V histórii ukrajinskej armády by to nebol prvý prešľap. Už v roku 2001 počas cvičenia zasiahli lietadlo Tu-154 spoločnosti Sibír nad Čiernym morom, pri ktorom zahynulo 90 ľudí. Verzia môže byť viac ako pravdepodobná. Rada bezpečnosti Ukrajiny vo štvrtok zadržala veliteľa batérie aj s obsluhou.

Pozrite si priložené video:

Techniku nemáme, tvrdia separatisti

Zatiaľ čo všetky správy typu - máme dôkazy o rakete odpálenej z povstaleckého územia - prípadne, máme dôkazy, že v blízkosti lietadlo ukrajinské vojenské lietadlo - sú iba tvrdenia.

Za zmienku stojí pripomenúť, že doposiaľ najvážnejšie obvinenia boli namierené na separatistov, píše ruský Interfax.

Sami sa chválili protiraketovým systémom Buk. Zároveň tvrdili, že nedisponujú technikou, ktorá by bola schopná strieľať do výšky 10 kilometrov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy