Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Navzdory prímeriu sa na Ukrajine strieľa
Zdielať na

Navzdory prímeriu sa na Ukrajine strieľa

KYJEV / Na východe Ukrajiny došlo v nočných hodinách k ozbrojeným stretom a to navzdory prímeriu, ktoré vyhlásil prezident Petro Porošenko. V pondelok ho uznalo vedenie povstalcov. Obe strany pritom hlásia provokácie z opačného tábora. Vzbúrenci hovoria o armádnej streľbe na západe Luhanskej oblasti.

Násilnosti pokračovali v noci bez ohľadu na dohodu o prímerí, ktoré v pondelok v Donecku uzavreli zástupcovia kyjevského ústredného vedenia s predstaviteľmi Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky.

Nočný útok jednotiek ukrajinskej armády na mesto Pryvillja na západe Luhanskej oblasti si podľa povstalcov vyžiadal jednu mŕtvu a jednu zranenú ženu.

Armáda útok odrazila

Granáty zasiahli aj jeden z miestnych dolov, ktorý zatopila voda. Podľa správ ukrajinských médií sa nad ránom strieľalo z mínometov i v okolí Slavjanska v Doneckej oblasti. Nie je jasné, ktorá strana prímerie porušila.

Ukrajinská armáda:

Hovorca ukrajinského velenia Vladislav Selezňov v Kyjeve oznámil, že povstalci v noci odpálili dve nálože na železničnej trati spájajúcej Luhansk s Moskvou. Vzbúrenci podľa Selezňova ostreľovali kontrolné posty. Ich útok odrazila armáda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy