Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dve deti spadli do studne, zachranila ich učiteľka
Zdielať na

Dve deti spadli do studne, zachranila ich učiteľka

BOHDALICE / PAVLOVCE - Dvaja šesťroční chlapci spadli v pondelok dopoludnia do studne s vodou v záhrade materskej školy. Vyviazli bez zranení. Zachránila ich 39 ročná učiteľka.

"Učiteľka si všimla, že poklop od studne je otvorený a dve deti chýbajú," povedala hovorkyňa polície Blansko-Vyškov, Iva Šebová. Keď zistila, že sú vo vode, išla im na pomoc. Zatiaľ sa nevie, či do studne skočila, alebo sa do nej spustila po trúbke, po ktorej sa z podzemia čerpá voda.

Jedenásť metrov

Studňa je 11 metrov hlboká, pričom do štyroch metrov je zaplavená vodou. Otvorená bola zrejme kvôli zlodejom kovov. "Jej poklop tvoria dva betónové kusy, medzi ktorými bola umiestnená tretia časť z kovu. Ešte minulý štvrtok tam bola. Niekto ale kovový poklop ukradol," popísal starosta obce Jan Hrežo.

Učiteľka musela v studni pridržiavať deti, zároveň sa držať tyče a "šliapať vodu". Prví sa o nešťastí dozvedeli pracovníci obce, ktorí pracovali neďaleko škôlky. Dovnútra spustili rebrík, po ktorom jeden z chlapov sám vyliezol. V tú chvíľu už dorazili hasiči, ktorí vyprostili zo studne učiteľku s druhým chlapcom.

Odvážna učiteľka

"Vodu v studni používame len k zavlažovaniu. Je veľmi studená. Pani učiteľka preukázala naozaj veľkú odvahu," uviedol starosta. Studňu vraj nechá čo najskôr zakryť betonovým panelom tak ťažkým, že ho ani štyria zlodeji neukradnú. Podľa neho učiteľka nemohla tušiť, že studňa bola v dobe, kedy sa deti hrali, odkrytá.

"Chlapci mali neskutočné šťastie, celá udalosť pre ne skončila modrinami a podchladením," povedala hovorkyňa juhomoravskej zdravotníckej záchrannej služby Barbora Zuchová. Záchranári chlapca odviezli na pozorovanie do brnenskej detskej nemocnice v Černých Polích. Učiteľka je v poriadku, ale bola tiež v nemocnici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy