Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Nejaký sviniar nám znečistil studňu naftou, hovoria dedinčania
Zdielať na

Nejaký sviniar nám znečistil studňu naftou, hovoria dedinčania

NOVÁ SEDLICA / V sobotu ráno obyvatelia obce zistili, že ich studňu niekto znečistil. Nepoužiteľná voda, je však pre nich veľkým problémom. Väčšinu obyvateľov dediny tvoria starší ľudia a ďalší zdroj pitnej vody je priďaleko.

Nafta v studni

Miestni obyvatelia ráno s hrôzou zistili, že v studni je namiesto vody nafta. „Nafta tam bola, chlapi hovorili, že nafta. Taká sviňa sa našla, kto to spravil, to normálny človek nebol. Ja by som mu ruky polámala. Asi tam nalial naftu, lebo ja ju cítim,“ hovoria rozčúlení dedinčania.

Obyvatelia ulice sú odkázaní na vodu zo studne. Z kohútikov tu mnohým rodinám nespadla kvôli extrémnemu suchu ani kvapka už tri mesiace. Každý deň preto brali vedrá a čerpali si vodu  na varenie, pranie aj na kúpanie. „Nosíme vodu len pomocou vedier. Tečie nám voda len veľmi slabo,“ hovorí o svojej neľahkej situácii miestna obyvateľka.

Studňa má 50 rokov

„Zo znečistenej studne čerpá vodu sedem rodín,“ upresnila hovorkyňa policajného zboru v Prešove Jana Migaľová. Studňu v záhrade pána Vasiľa vyhĺbil jeho otec spolu s ďalšími susedmi ešte pred 50-timi rokmi.

 „Do studne, ktorá je v záhrade 59- ročného muža z obce Nová Sedlica, neznámy páchateľ nalial naftu,“ dodala Jana Migaľová. „Veď sa mohol niekto otráviť!“ Myslí si pán Vasiľ, ktorý je majiteľom studne.

Voda je ďaleko

V obci žijú prevažne starší ľudia. Teraz budú musieť chodiť stovky metrov k potoku alebo k studni na opačnej strane dediny. „Tak ťažko- neťažko. Ja som chorý a budem musieť chodiť,“ hovorí obyvateľ Novej Sedlice.

Podľa našich posledných informácií polícia už v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy