Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V USA popravili v noci dvoch vrahov
Zdielať na

V USA popravili v noci dvoch vrahov

Zdroj: TV JOJ/SITA

ATLANTA / V Spojených štátoch sa v utorok miestneho času uskutočnili dve popravy, a to prvýkrát od usmrtenia osúdeného v apríli, informovala agentúra Reuters.

Najvyšší súd v oboch prípadoch zamietol v utorok žiadosť o odklad, ktorú advokáti zdôvodňovali tým, že nie je známe presné zloženie a pôsobenie smrtiacej látky. Tentokrát podľa väzenskej správy sa popravy uskutočnili bez komplikácií, smrť vždy nastala za desať minút po zavedení smrtiacej látky do tela odsudeného, ako sa predpokladalo.

Oslepla

V štáte Georgia bol okolo 6:00 SELČ popravený 58 ročný vrah Marcus Wellons, ktorý v roku 1989 znásilnil a uškrtil 15 ročnú dievčinu. Asi hodinu potom v štáte Missouri injekcia so smrtiacou látkou ukončila život 43 ročného Johna Winfielda, ktorý v roku 1996 zabil dve priateľky svojej bývalej partnerky, ktorú najskôr zo žiarlivosti postrelil tak, že oslepla.

Koncom apríla vyvolala v Spojených štátoch pohoršenie trýznivá poprava usvedčeného vraha 19 ročnej dievčiny Clyttona Locketta. Nespokojnosť vyjadril aj prezident Barack Obama. Muž bol popravený injekciou s nevyskúšanou zmesou smrtiacich látok.

Zatínal zuby

Lockett pri poprave trpel krčmi, zatínal zuby a pokúšal sa zdvihať hlavu z lehátka. Až po 43 minutách od zahájenia popravy zomrel na infarkt.

V Spojených štátoch je na stredajší večer miestneho času podľa agentúry Reuters plánovaná ďalšia poprava. Na Floride má byť usmrtený 63 ročný John Henry, ktorý bol odsudený za vraždu svojej ženy a päťročného syna v roku 1985.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy