Skoro jasno
16°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Lekári odstránili pacientovi zdravú obličku
Zdielať na

Lekári odstránili pacientovi zdravú obličku

DALLAS / Obeťou lekárskeho omylu sa stal muž z amerického Texasu, ktorému lekári operatívne odstránili zdravú obličku a nechali mu tú s nádorom. Pacient požaduje odškodné vo výške viac ako milión dolárov, informovala agentúra Reuters.

Glenn Hermen podstúpil operáciu v nemocnici vo Forth Worth a po zákroku ho lekári informovali, že mu odstránil nesprávnu obličku, píše Reuters.

Hermes bol v šoku a trpí depresiami. Kvôli chybe lekárov ho čaká dialýza alebo transplantácia. Muž žaluje nemocnicu a chce oškodné vo výške jedného milióna dolárov (približne 740 tisíc eur).

Bežný zákrok

Prípad s tragickým koncom sa odohral aj na Slovensku. Traja lekári z gynekológie prešovskej nemocnice čelia obvineniu z usmrtenia pacientky. Nemocnica má na krku aj ďalší škandál.

Lekári zanedbali starostlivosť 66-ročnej ženy, ktorá zomrela po preventívnom odstránení maternice. Pozrite si priloženú reportáž Vladimíra Jureka:

Rodina je presvedčná, že zákrok spackali doktori. Viaceré nevyhnutné zákroky sa stali pacientke podľa slov rodiny osudnými.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy