Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Smrť Romana (†42). Lekárka pochybila, tvrdí rodina
Zdielať na

Smrť Romana (†42). Lekárka pochybila, tvrdí rodina

ŽILINA / 42-ročný Žilinčan zomrel krátko potom, ako ho lekárka z urgentného príjmu poslala domov. Rodina Romana Tvrdého je presvedčená, že lekárka v jeho prípade zanedbala starostlivosť. Muž bol športovo zdatný chlap, ktorý dbal na zdravý spôsob života.

Posledné týždne sa sťažoval na  zdravotné problémy, no najprv si myslel, že ich prekoná. Romanova rodina priznáva, že si návštevu u lekára nechal na poslednú chvíľu. Nebol zvyknutý chodiť k doktorovi. "Od malička plával, fitness. V živote nebol chorý," hovorí Romanova sestra.

Lekárka ho poslala na urgentný príjem

Situácia za posledný mesiac ho však k tomu donútila. Keď sa konečne rozhodol, že vyhľadá lekára, bola sobota. Išiel teda na pohotovosť. Po prehliadnutí ho doktorka odtiaľ odporučila na urgentný príjem. "Bol veľmi na*ratý na to, že ho poslali s nejakým sprejom a nejaké tabletky na spanie," hovorí brat Romana Tvrdého.

Lekárka ho poslala domov s liekmi proti alergii. Podľa slov rodiny, žiadal o röntgen, ale ten mu odmietli urobiť. "Strašne ťažko sa mu dýchalo, bol akoby zavodnený, spuchnutý v tvári," hovorí Romanova sestra. O pár hodín neskôr nevládal stáť na nohách. Priateľka videla, že je veľmi zle. Kým prišla záchránka, Roman už začal modrieť. "Pacient excitoval na masívnu embóliu do pulmunálnej artérie," uviedol riaditeľ žilinskej fakultnej nemocnice Štefan Volák.

Rodina podá trestné oznámenie

Podľa riaditeľa žilinskej nemocnice, by bol zrejme zomrel, aj keď by ležal v nemocnici. Lekárka riešila jeho zdravotné problémy štandardným spôsobom, nič nezanedbala. "Na urgentnom príjme chronické veci neriešime," dodáva Volák. "Keď on sa sťažoval, že má bolesti na hrudi, nepošlem ho domov, že má astmu," hovorí Romanova priateľka Monika.

Blízki vedia, že Roman zanedbal svoje zdravotné problémy. Žijú však s pocitom, že lekárka pre neho neurobila všetko, čo mala. "Samozrejme, že podávam trestné  oznámenie," hovorí Romanova mama, pani Elena.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

nepoužívať ako ilustračné!!!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy