Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Žilinská nemocnica pochybila pri liečení Natálky (13)!
Zdielať na

Žilinská nemocnica pochybila pri liečení Natálky (13)!

Pochybila! To je záver Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý sa zaoberal podnetom rodičov. Nepozdával sa im totiž prístup lekárov k ich dcérke, ktorá si zlomila nohu a miesto poriadneho vyliečenia jej na nohe vznikla diera! Podľa rodičov tak zbytočne trpela bolesťami a lekári jej zranenie zanedbali.

Po zlomenine dekubit - kvôli lekárom

Nohu si zlomilo dievčatko ešte v novembri minulého roka. Rodičia s ňou chodievali na kontrolu pravidelne, potom lekári povedali, že stačí prísť o mesiac. Natálka však stále cítila, že niečo nie je v poriadku a po trápením so zlomeninou prišlo trápenie s dekubitom.

Dievča napokon hospitalizovali. Podľa rodičov keby sa lekári venovali zraneniu dievčatka dostatočne, nemuselo ani ostať v nemocnici, ani zbytočne trpieť. Preto dali postup lekárov prešetriť. A úrad rozhodol, že nemocnica pochybila. Lekári totiž včas nevymenili sadru a preto nastali komplikácie.

Ani ospravedlnenie, ani odškodné

Hoci sa chystá vyvodiť voči svojim zamestnancom isté dôsledky, rodine sa nikto doteraz neospravedlnil. A rodinu čakajú ďalšie starosti. Aby vybojovali odškodné pre Natálku, prípadom sa má ďalej zaoberať súd. "Tie nervy, čo to bude stáť, za tých 5, 6 rokov... Neviem, či to aj za to stojí... Ale človeku ani nejde tak o peniaze, ide o tú morálnu ujmu," komentuje Natálkina mama.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy