Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Manželia zabili troch ľudí a spáchali samovraždu
Zdielať na

Manželia zabili troch ľudí a spáchali samovraždu

LAS VEGAS / Neznámy pár zastrelil v americkom meste Las Vegas dvoch policajtov. K útoku došlo v miestnej pizzérii. V neďalekom obchodnom dome Walmart zabili aj ďalšieho človeka a následne spáchali samovraždu, píše agentúra Reuters.

Dvojica policajtov Alyn Beck a Igor Soldo práve obedovala v miestnej pizzerii, keď do reštaurácie vtrhol muž so ženou s pokrikom "Toto je revolúcia!". Oboch strážnikov zastrelili. Motív streľby nie je známy, píše agentúra Reuters.

Jeden z policajtov stihol paľbu opätovať, ale útočníkov netrafil. Atentátnici z pizzerie ušli do neďalekoho obchodu. Začali strieľať a zabili jedného civilistu. Následne na to sa zabarikádovali a zastrelili.

Pozrite si priloženú reportáž:

Otcovia malých detí

Podľa polície išlo o vopred naplánovanú samovraždu. "Vyzerá to tak, že žena najskôr zastrelila svojho partnera a potom obrátila zbraň proti sebe," povedal šerif Doug Gillespie.

"Je to tragický deň pre políciu. Máme v srdiach obrovskú prázdnotu," uviedol policajný hovorca Larry Hadfield. Obaja policajti mali rodiny s malými deťmi.

SITA

Krvavé streľby nie sú v Spojených štátoch ničím výnimočným. Vo štvrtok na univerzite v Seattli si vyčíňanie šialenca vyžiadalo jednu obeť a troch zranených. Prípad oživil diskusiu o podmienkach držania zbraní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy