Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Tragický koniec lásky. Václava (†21) a Richard (†27) zomreli rukou žiarlivca
Zdielať na

Tragický koniec lásky. Václava (†21) a Richard (†27) zomreli rukou žiarlivca

PREŠOV / V stredu a vo štvrtok pochovajú obete streľby v Prešove. Za celou tragédiou, pri ktorej vyhasli mladé životy môže byť chorobná žiarlivosť. Drahomír totiž zastrelil svoju bývalú priateľku Václavu aj s jej novým partnerom Richardom. Mal z neho strach už dávnejšie, polícii to však neoznámila.

Vedľa starkých

Krásna a mladá Váslava mala život pred sebou.  Prišla oň pravdepodobne rukou žiarlivca. Rodičia ju chcú pochovať v dedinke odkiaľ pochádzajú jej starí rodičia.

Hrobka pri plote tak bude spoločným miestom posledného odpočinku Václavy a jej starých rodičov.

Václavin priateľ Richard mal iba 27 rokov. V sobotu večer odišiel z domu na stretnutie. Vtedy ho rodičia videli naposledy živého. Aj on má už na miestnom cintoríne vykopaný hrob.

S Václavou sa poznali len asi mesiac. Bola to krátka ale intenzívna láska. Rodičia Václavy Richarda poznali. Dokonca uvažovali nad tým pochovať ich do spoločného hrobu.

Richard ale svoju lásku rodičom už nestihol predstaviť. Zomreli v spoločnej chvíli no pochovaní budú samostatne.

Varovný signál

Bývaleho žiarlivého priateľa Václavy, ktorý na nich vytiahol zbraň, chce rodina pochovať v tichosti. Bol to šok aj pre nich. "Myslím si, že to bol skrat alebo provokácia," myslí si matka strelca Drahomíra.

Známa psychiatrička poukazuje na tento prípad ako na varovný. Ak je pravdou že sa vyhrážal Václave že jej nového priateľa zabije nebolo dobré to podceňovať. "Človek, ktorý s vyhráža, že zabije, naozaj zabije," vysvetľuje psychiatrička a sexulogička Danica Caisová.

Žiarlivosť je podľa nej situačná vec. Žiarlivcom sa nikto nerodí. Vďaka žiarlivosti si vážime viac vzťahy ktoré nechceme stratiť. Je to normálne kým je to dobrovoľné z oboch strán. "Je možné, že dievča sa od neho odpútavalo aj preto, že ju veľmi obmedzoval," dodáva Caisová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy