Oblačno
17°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Drahomír (†26) sa vyhrážal Václave (†21), skončilo sa to tragédiou
Zdielať na

Drahomír (†26) sa vyhrážal Václave (†21), skončilo sa to tragédiou

PREŠOV / Richard (27) a Václava (21) zomreli pre žiarlivosť. Strelec mladíkovi šesťkrát strelil do hrudníka. Václava a strelec Drahomír boli ešte pred mesiacom pár.

Prešovčan na mladý pár v aute vypálil jedenásť rán z bezprostrednej blízkosti. Richard z Víťaza (okr. Prešov) dostal šesť rán do hrude, Václava bola zasiahnutá jednou strelou do hlavy.

Drahomír, ktorý je podľa polície strelcom, žil neďaleko centra mesta s rodičmi. Zbraň držal legálne. Jeho matka netuší, čo sa mohlo v hlave syna odohrať. Polícia pracuje s verziou, podľa ktorej bola motívom strelca žiarlivosť. 

Skrat? Provokácia?

Smútok zavládol vo všetkých troch rodinách. Richarda naposledy videli rodičia živého keď sa vybral do Prešova na stretnutia. Tušili že má frajerku, no ani v zlom sne by im nenapadlo, že sa domov nevráti. "Vedeli sme, že niekoho má," hovorí Ricahrdova sestra. "Smutno mi je," dodáva otec.

Zhrozená ja aj matka mladého muža, ktorého rukou zrejme prišli mladí ľudia o život. On sám si potom strelil do hlavy. Jeho matka si to nevie vysvetliť. Drahomír mal podľa nej pokojnú povahu.

Akurát ťažko znášal rozchod po piatich rokoch. "Neviem, čo to bol skrat, ale myslím si, že nejaká provokácia," tvrdí Drahomírova mama.

Vyhrážal sa zabitím

Rodina krásnej Václavy je presvedčená že to bol úmysel. Drahomír neuniesol rozchod a zrejme sa podľa nich chcel takto pomstiť. Ich už teraz nebohej dcére sa mal dokonca vyhrážať.

Všetko sa stupňovalo potom ako si našla nového priateľa. Václava to ale nechcela riešiť cez políciu.

Vražda sa odohrala v sobotu večer okolo pol desiatej. Potom ako Drahomír vystrelil na pár v aute, postrelil sa. Po prevezení do nemocnice, zomrel. "Na miesto bola vyslaná hliadka, ktorá našla dve usmrtené osoby v osobnom motorovom vozidle," uviedol riaditeľ Krajského policajného zboru v Prešove Dušan Sabol. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy