Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Streľba v Prešove! Drahomír (†26) surovo popravil soka v láske
Zdielať na

Streľba v Prešove! Drahomír (†26) surovo popravil soka v láske

PREŠOV / V sobotu večer sa strieľalo v centre Prešova na Františkánskom námestí. Vrah namieril zbraň na dvojicu sediacu v aute. Následne sa postrelil sám. Skončil v nemocnici, kde podľahol zraneniam.

Vražda z lásky

Vrah Drahomír (†26) si počkal dvojicu na parkovisku. "Policajti kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove po príchode na miesto zistili, že o 21:30 hodine na parkovisku na uvedenom mieste došlo k streľbe," uviedla Jana Migaľová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Padlo najmenej 11 výstrelov. 

Richard (†27) z obce Víťaz (okr. Prešov) sedel s Václavou (†20) z Prešova v aute. Drahomír sa len pred mesiacom rozišiel s Václavou a s rozchodom sa nevedel zmieriť. Rozhodol sa vyriešiť to po svojom.

Vrah zasiahol Richarda 6 smrteľnými ranami priamo do hrudníka. Václave prestrelil hlavu. Následne sa postrelil sám do hlavy. Svedkovia, ktorí pribehli na miesto činu, ho ešte počuli chrčať. "Bývam tu neďaleko a počula som osem výstrelov," opisuje svedkyňa. "Bol žiarlivý. Nevedel sa zmieriť s tým, že si jeho bývalá priateľka našla nového priateľa. Rozhodol sa zastreliť ich oboch," domnieva sa svedkyňa.

Zavolali mu preto záchranku, ktorá ho s ťažkými zraneniami previezla do najbližšej nemocnice. Zraneniam však podľahol. "Na miesto bola vyslaná hliadka, ktorá našla 2 usmrtené osoby v osobnom motorovom vozidle," dodal Dušan Sabol, riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Richard, ktorý len pred pár dňami oslávil 27. narodeniny, mal ukončené vysokoškolské vzdelanie a pracoval v prešovskej spoločnosti.

Polícia informovala, že nevie, že by sa niekomu vyhrážal. "S najväčšou pravdepodobnosťou motívom konania bola žiarlivosť," konštatuje Migaľová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy