Jasno
16°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Richard (†27) zomrel, smrť jeho milej mohol byť OMYL
Zdielať na

Richard (†27) zomrel, smrť jeho milej mohol byť OMYL

VÍŤAZ / Na cintoríne vo Víťazi (okr. Prešov) pochovali prvú z obetí víkendovej streľby v Prešove. Richard (†27) zomrel iba preto, že stál v ceste chorobnému žiarlivcovi. Ten naňho vypálil z legálne držanej zbrane. Jedna guľka zasiahla aj jeho bývalú priateľku, potom zbraň obrátil proti sebe. Strelca i Václavu (†21) pochovajú vo štvrtok.

Pohreb obete

Presne pred dvoma týždňami oslávil Richard 27 rokov.

Ani on, ani rodina vtedy netušili, že to boli jeho posledné narodeniny.

Richard odišiel na druhý svet rukou chorobného žiarlivca, ktorému sa nepáčilo, že sa mladík začal stretávať s jeho bývalou priateľkou Václavou (†21).

Slečne sa mal vyhrážať, že Richarda zabije.

V sobotu v centre Prešova svoje slová naplnil, keď vystrieľal celý zásobník.

Smrť omylom...

Mladého inžiniera na poslednej ceste vyprevadili aj jeho kolegovia z práce, ktorí tragédii nechceli do poslednej chvíle veriť. Richard nikdy nemal nepriateľov. "Ani muche by neublížil, nieto človeku," konštatoval jeho kolega.

Celý incident je v rukách polície, ktorá ho vyšetruje ako obzvlášť závažný zločin vraždy. Kriminalisti pracujú aj s verziou, podľa ktorej strelec nechcel ublížiť svojej bývalej priateľke. Václava totiž mala v hlave iba jednu ranu, kým v Richardovi skončilo až 10 guliek. Šesť trafilo priamo hrudník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy