Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vyhrážky ruského vicepremiéra: Nabudúce poletím v bombardéri!
Zdielať na

Vyhrážky ruského vicepremiéra: Nabudúce poletím v bombardéri!

Zdroj: Ruské ministerstvo obrany

MOSKVA / Lietadlo ruského vicepremiéra Dmitrija Rogoznina počas návratu z Podnesterka do Moskvy odklonili stíhačky mimo vzdušný priestor Rumunska. Dôvodom sú sankcie, ktoré Rogoznina zasiahli. Nemá povolený prístup na územie Európskej únie, píše portál The Wire.

Oficiálny postoj?

Rumunsko uzavrelo na žiadosť USa môjmu lietadlu svoj vzdušný priestor. "Ukrajina ma znovu preletieť nenechá. Nabudúce poletím TU-160," napísal na sociálnej sieti Twitter nahnevaný Rogoznin. Tupolev TU-160 je najväčší ruský strategický bombardér.

Rumunské ministerstvo zahraničných vecí sa na Moskvu obrátilo so žiadosťou vysvetlenia Rogozninových slov. Chcú vedieť, či predstavujú oficiálny postoj Ruskej federácie k Rumunsku.

Čo si myslia...

"Hrozbu využitia ruského strategického bombardéra vicepremiérom považujeme v súčasnosti za veľmi závažné prehlásenie," uviedla Bukurešť.

"Milí páni z Rumunska, čoskoro vám všetko vysvetlíme - kto ste a čo si o vás myslíme," reagoval Rozognin.

Twitter

Zákaz vstupu, zmrazenie majetku

Vicepremiér patrí k niekoľkým desiatkam ruských politikov a finančníkov, na ktorých bola uvalená sankcia v súvislosti s anexiou polostrova Krym. Únia zakázala ruským činiteľom vstup na jej územie a zmrazila im majetok.

Rogoznin bol na návšteve Rumunska pri príležitosti osláv konca druhej svetovej vojny. Kremeľ na rumunskú žiadosť vysvetliť prehlásenie oficiálne nezareagoval.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy