Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Veterinár vampír! Psa využíval ako darcu krvi, majitelia nič netušili
Zdielať na

Veterinár vampír! Psa využíval ako darcu krvi, majitelia nič netušili

Zdroj: YouTube.com

FORTH WORTH / Rodina z Texasu je v šoku! Majitelia päťročného psa si mysleli, že ich miláčik je už dávno po smrti. Dali súhlas na jeho eutanáziu po tom, čo im veterinár oznámil, že ich pes trpí vrodenou poruchou chrbtice. Namiesto toho, aby odpočíval v pokoji, bol údajne využitý na krvné transfúzie. Správu priniesol britský The Daily Mail.

Pol roka v klietke

V utorok vpadla na populárnu veterinárnu kliniku Camp Bowie polícia a obvinila nemocnicu z týrania zvierat. Majiteľka päťročného leonbergera Sida dala vlani v októbri súhlas na eutanáziu svojho maznáčika po tom, čo jej lekár oznámil zdrvujúcu správu. Malý Sid trpel vrodenou poruchou chrbtice.

Marian Harrisová dostala telefonát od bývalej zamestnankyne kliniky zvierat, ktorá jej oznámil, že jej pes bol udržiavaný pri živote v klietke posledných šesť mesiacov.

Obrovský hnev a radosť zároveň

Scéna ako vystrihnutá z populárnej rodinnej klasiky Beethoven z roku 1992 - Marian spoločne s jej manželom Jamiem sa okamžite vybrali na kliniku, kde našli Sida uväzneného v klietke v zadnej miestnosti.

"Mám v sebe obrovský hnev, ktorý sa strieda s radosťou, že máme svojho psa späť," povedal majiteľ Sida. Bývalá pracovníčka kliniky Mary Brewerová rodine potvrdila, že Sid je stále nažive a veterinár ho používa na experimenty.

Ďalšie psy ako dôkaz

Marian bola v šoku, keď zbadala údajne smrteľne chorého Sida, ako je schopný chodiť a dokonca naskočiť do jej minivanu po tom, čo ho prišla spoločne s manželom a dvomi deťmi zachrániť. "Bolo to ako dostať poriadnu ranu. Pýtame sa, ako to mohol niekto urobiť, ako sa to stalo?" pýta sa Maria.

Policajti odniesli z kliniky ďalšie dva psy ako dôkaz. Štátna rada veterinárnych lekárov začala vyšetrovanie s cieľom zistiť, či boli týrané aj ostatné zvieratá na klinike.

Odber krvi

Doktor Tierce, ktorý mal eutanáziu vykonať, prehovoril. Veterinár povedal, že svojho psa chcela utratiť práve Maria, ale nedokázala to urobiť sama. Taktiež vyhlásil, že rodinu kontaktovala nespokojná bývalá zamestnankyňa len preto, aby ho potopila.

Tá sa však obhajuje a tvrdí, že dobrovoľne opustila svoju prácu po tom, ako už nemohla zniesť neľudské zaobchádzanie so zvieratami. Pes bol podľa nej držaný pod zámkom po celý čas. Zároveň poprela jeho liečbu. "Spomínam si, ako Sidovi odoberali krv a extrahovali ju pre iné zvieratá," tvrdí.

Nikdy nemal vrodenú vadu

Bývalá zamestnkyňa nešla na políciu hneď, pretože má záznam v trestnom registri. Bála sa, že by to podkopalo jej dôveryhodnosť.

James Harris povedal, že mu doktor Tierce klamal o skutočnom zdravotnom stave jeho psa. Je to klamár, vyhlásil zlostný majiteľ. Momentálne Sid odpočíva doma a teší sa zdraviu. Vyšetrenie MRI potvrdilo, že Sid nemal nikdy vrodenú vadu chrbtice.

Okresný advokát urobí rozhodnutie, či doktor Tierce skutočne zvieratá týral. Od roku 1966 má licenciu a čistý register trestov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy