Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Počet mŕtvych z juhokórejského trajektu je 104
Zdielať na

Počet mŕtvych z juhokórejského trajektu je 104

SOUL / Po havárii juhokórejského trajektu so 475 cestujúcimi pobrežná služba potvrdila, že počet obetí sa zvýšil na 104. Nezvestných je stále 198 osôb. Trajekt Sewol sa v stredu na ceste z mesta Inčchon na ostrov Čedžu údajne pre prudký manéver prevrátil a následne potopil.

Najviac pasažierov bolo študentov

Zachrániť sa podarilo 173 cestujúcich. Nádej na nájdenie ďalších živých osôb je veľmi malá. Medzi obeťami je 23 študentov, ktorí tvorili prevažnú časť osôb na palube. Študenti cestovali trajektom na výlet. Ich rodiny vyjadrujú nespokojnosť s tempom záchranných prác, ktoré podľa úradov spomalilo zlé počasie a silné morské prúdy.

Juhokórejská prezidentka Pak Kun-hje v pondelok kritizovala postup kapitána aj posádky trajektu. Zamestnanci lodnej spoločnosti sa po nešťastí podľa prezidentky správali "podobne ako vrahovia". Kapitána (69) ako aj dvoch členov posádky zatkli ešte minulý týždeň a obvinili ich z nedbanlivosti.

Kapitán odišiel ako prvý

Kapitán ako aj viacero členov posádky podľa svedkov opustili plavidlo ešte skôr ako niektorí pasažieri. Prokuratúra pripravuje aj zatykače na ďalšie štyri zodpovedné osoby. 

Polícia začala so zatýkaním. Za mrežami už je kapitán, kormidelník aj palubná dôstojníčka trajektu, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy