Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nečakané problémy vojvodkyne Kate (32), sú za tým šaty a vietor
Zdielať na

Nečakané problémy vojvodkyne Kate (32), sú za tým šaty a vietor

WELLINGTON / Spolu so svojimi rodičmi priletel princ George na trojtýždňovú návštevu Austrálie a Nového Zélandu. Má len osem mesiacov, ale jeho premiérová zahraničná návšteva dopadla zatiaľ na jednotku. Ohúrila aj jeho mama, vojvodkyňa Kate. Neposlušný vietor jej nadvihol šaty a Catherine tak ukázala viac, ako plánovala.

Kate ukázala malého princa

Princ William a vojvodkyňa z Cambridge svojho synčeka chránia ako oko v hlave. Verejnosti ho ukázali len druhýkrát. Prvý raz to bolo pred ôsmymi mesiacmi, keď šťastná mamička Kate opúšťala nemocnicu so svojim jednodňovým bábätkom. Malý princ sa správal naozaj ukážkovo. Bez problémov zvládol aj 30-hodinovú cestu lietadlom.

Malý chlapček mal oblečený krémový svetrík, biele krátke nohavice a topánočky z jemnej kože, ktoré sú ideálne pre dieťa v jeho veku. Princove oblečenie je modernou verziou svetríka a nohavíc, aké mal pri návšteve Nového Zélandu jeho otec, keď bol v jeho veku. Aj mamička Kate vyzerala úchvatne. Červený kabátik pochádzal z dielne obľúbenej návrhárky Williamovej matky, Diany.

Letecký maratón

Kráľovské lietadlo malo v pondelok ráno menšie problémy s pristávaním. Počasie vo Wellingtone nebolo najlepšie a desiatky letov museli byť z hlavného mesta kvôli dažďu a oblačnosti odklonené. Vietor potrápil aj samotnú vojvodkyňu Kate, ktorá sa musela obracať, aby v nestráženej chvíli neukázala novinárom, čo nosí pod sukňou. 

Kráľovskú výpravu vítal po leteckom maratóne na letisku vo Wellingtone premiér Nového Zélandu John Key. Princ William s manželkou a synom odišli z Londýna ešte v sobotu v noci. Do Sydney leteli cez Dubaj a do cieľovej destinácie, novozélandského Wellingtonu, sa dopravili práve z tohto austrálskeho mesta. Spolu s kráľovskou rodinkou z lietadla vystúpila aj doposiaľ neznáma dáma. Španielka Maria Teresa Turrion Borallo je totiž opatrovateľkou malého princa Georga. 

Zacielené na módu

Vzácnu návštevu na Novom Zélande privítali tradične "maorsky". Nechýbali maorskí bojovníci ani tradičný "nosový" pozdrav. Veľmi diskutovanou témou je pravidelne garderóba vojvodkyne Kate. Tentokrát ale pravdepodobne viac pozornosti získa jej malý synček George. Na kabátiku vojvodkyne sa vynímala strieborná brošňa znázorňujúca symbol Nového Zélandu. Požičala si ju od kráľovnej Alžbety, ktorá ju dostala do daru pred šesťdesiatimi rokmi počas svojej návštevy v Aucklande. 

Na Novom Zélande sa členovia kráľovskej rodiny zúčastnia závodov jácht, navštívia maorský kmeň, štadión rugby a vinice. V Austrálii ich cesty povedú do Sydney, národného parku Blue Mountains, Queenslandu, Adelaide a Canberry. 

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy