Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Chlapček hádzal kamene, obvinili ho z pokusu o vraždu!
Zdielať na

Chlapček hádzal kamene, obvinili ho z pokusu o vraždu!

ISLAMABÁD / Pakistanský súd narazil na kuriózne obvinenie. Deväťmesačného chlapčeka polícia pristihla, ako spoločne s ďalšími členmi rodiny hádže kamene na pracovníkov plynárenskej spoločnosti. Informáciu priniesla americká televízna stanica CNN.

Súd ho oslobodil

Pracovníci plynárenskej spoločnosti vyšetrovali nezákonný odber plynu na námestí Láuhar. Trestná zodpovednosť v Pakistane za násilný trestný čin vedúci k ohrozeniu života je na západné pomery veľmi nízky - od siedmeho roku života.

Súd po zistení, že medzi troma desiatkami podozrivých bolo zahrnuté aj dieťa, nariadil, aby bol policajt, ktorý príslušné obvinenie spísal, postavený mimo službu. Predvolané dieťa plačúce na ramene svojho starého otca sudca oslobodil. "Každý sa na súde pýtal, ako môže byť malé dieťa zapletené do takého prípadu? Čo to máme za políciu?" reagoval pohoršene starý otec.

"Súd by mal uznať nevinu dieťaťa, pretože minimálna veková hranica trestnej zodpovednosti je sedem rokov," dodal pred verdiktom advokát rodiny. Pakistan minulý rok zvýšil trestnú zodpovednosť zo siedmych na 12 rokov s výnimkou teroristických činov, medzi ktoré sa počítajú aj prípady zabitia či pokusov o zabitie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy