Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pápež František sa opäť ukázal! Spovedal sa medzi veriacimi
Zdielať na

Pápež František sa opäť ukázal! Spovedal sa medzi veriacimi

VATIKÁN / Pápež František zaskočil veriacich i kardinálov v Bazilike svätého Petra. Hneď po kázni sa vybral do spovednice k obyčajnému kňazovi. Podľa tradícií a protokolu sa pápež spovedá síce pravidelne, no súkromne. František si však vybral jedného zo 60-tich kňazov, ktorí vo veľkej bazilike spovedali veriacich. Verejná spoveď pápeža mala byť zrejme príkladom pre ostatných.

Dobrý vplyv na ovečky

Pápež František môže byť so sebou spokojný. Už rok je hlavou katolíckej cirkvi a možno ho považovať za úspešného. Sympatický Argentínčan si svojim charakterom získal srdcia veriacich. Nové výskumy dokonca ukázali pozitívne zmeny v správaní katolíkov. Až 40 percent Američanov sa modlí častejšie ako predtým.

Začína sa tak hovoriť o novom fenoméne zvanom "Efekt pápeža Františka". Medzi americkými ovečkami sa nový pápež teší väčšej obľube ako ktorýkoľvek americký prezident. Zatiaľ ale nie je úplne známe, ako veľmi tento argentínsky deduško ovplyvnil správanie amerických katolíkov. VIAC TU.

Aj pápež je len človek

Namiesto požehnania si veriaci na omši vypočuli vulgárne slovo. Pápež František pochádza z Argentíny a jeho rodným jazykom španielčina. Omšu slúžil po taliansky a zlou výslovnosťou spôsobil celosvetový škandál, z ktorého sa bude musieť zrejme vyspovedať. 

Začiatkom marca slúžil vo Vatikáne svätú omšu a namiesto požehnania zaznelo z jeho úst vulgárne slovo. Pápež chcel povedať caso, no toto slovo zle vyslovil a z jeho úst zaznelo slovo cazzo, čo v taliančine znamená k***t. VIAC TU.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy