Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zabíjal Kramný pre majetok? Ak ho obvinia, bude platiť
Zdielať na

Zabíjal Kramný pre majetok? Ak ho obvinia, bude platiť

PRAHA / Chcel zdediť všetok majetok, nakoniec ale môže prísť o všetko! Petr Kramný (35), ktorý je obvinený z vraždy svojej manželky Moniky (†36) a dcéry Klárky (†8), môže na náhradách pre rodičov svojej mŕtvej ženy zaplatiť milióny.

Kramný bude pravdepodobne platiť

Už od príchodu z Egypta Petra zaujímalo viac dedičstvo ako objasnenie vraždy jeho manželky a dcéry. "Dohodli sme sa, že sa ho svokrovci vzdajú," oznámil Kramný. Doklad o vzdaní sa dedičstva nakoniec po krátkej slovnej bitke získal. Pokiaľ ho ale súd obviní z dvojnásobnej vraždy, príde tak či onak o všetko. Rodičia Moniky majú totiž zo zákona právo na náhradu za duševné útrapy.

Dokonca by mohla suma poriadne narásť, a to v prípade, že by súd uznal, že im Kramný spôsobil ujmu použitím pasce, ktorá zahŕňa napríklad použitie elektriny alebo otravu. Strata bytu v Karvinej, ktorej sa tak Peter bál, by sa mohla stať realitou. Každý z rodičov by mohol mať nárok aj na milión českých korún (viac ako 36-tisíc eur).

Petrovi neverí už ani rodina

Monikina rodina Petra podporovala až do doby, kým sa vrátil z Egypta. "Takto sa nespráva človek, ktorý stratil rodinu," povedal Petrov švagor. Po obvinení z vraždy stratil Kramný aj posledný kúsok podpory zo strany svojho svokra, ktorý mu veril ako posledný člen z rodiny.

Monika s Klárkou zomreli koncom júla 2013 v egyptskej Hurghade, kde rodina trávila dovolenku. Pôvodne sa hovorilo o tom, že boli otrávené. Ďalšie zistenia nevylučujú ani zabitie elektrickým prúdom. Kramný vinu od začiatku popiera. Polícia ho obvinila už vo februári, ale príčinu úmrtia zatiaľ nechce komentovať. Rovnako neboli zverejnené výsledky pitvy či výsledky testov na detektore lži, ktoré Kramný podstúpil. Viac o možných príčinách vraždy si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy