Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Prípad Kramný! Polícia prišla s novou verziou...
Zdielať na

Prípad Kramný! Polícia prišla s novou verziou...

PRAHA / V prípade dvoch Češiek, ktoré zomreli ešte minulý rok v egyptskej Hurghade, sa objavili nové skutočnosti. Polícia podozrieva Petra Kramného, že svoju manželku a dcéru zabil elektrickým prúdom. Informácie priniesol portál iDnes.cz.

Nové skutočnosti

 Polícia podľa informácii iDnes.cz podozrieva Petra Kramného, že obe ženy zabil elektrickým prúdom, ktorý naviedol do kúpelne. Detaily však poskytnúť zatiaľ nechce. 

"Áno, je to jedna z možných verzií," potvrdil pre iDnes.cz advokát Petra Kramného, Jaromír Richter. "Myslím, že sa vyšetrovatelia k tejto verzii prikláňajú," dodal advokát.

Hoci bol Petr Kramný vo februári obvinený z vraždy a momentálne je zadržaný, stále však tvrdí, že je nevinný.

Špeciálny policajný tím z Egypta už v Českej republike

V sobotu priletel do Českej republiky aj špeciálny policajný tím z Egypta, ktorý sa prípadom zaoberal. Spolu s riaditeľom Úradu služieb kriminálnej polície a vyšetrovania Milanom Pospíškom oznámili českej televízii Prima, že ženy nezomreli na otravu. Advokát obvineného Kramného však prekvapený nebol.

"Nemám na to v tejto chvíli ako reagovať, pretože to nie sú oficiálne informácie. Informácia, ktorá ale odznela v televízii, pre mňa nie je novinkou. Viem, že sa o tom hovorilo už aj v minulosti," vyjadril sa na informácie od Milana Pospíška advokát Petra Kramného.

Otrava ich nezabila

Hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková tvrdí, že k prípadu Kramného žiadne nové informácie nemá. Vyjadriť sa ku skutočnosti, ktorú uviedla česká televízia Prima, sa taktiež nechcela. "Neprináleží mi komentovať vyjadrenie vyšetrovateľa z policajného prezídia v Prahe, musíte sa obrátiť tam," odvolala sa Holčáková. VIAC TU. 

To, že Česky naozaj neboli otrávené, potvrdil pre MF DNES aj Igor Dvořáček, prednosta Ústavu súdneho lekárstva Fakultnej nemocnice Ostrava, ktorý obe mŕtve pitval.

"Informácie o otrave jedmi či rozleptanie žalúdku žieravinou sú absolútne nezmyselné dedukcie. Hovoril som s patológom, ktorý obe pitval," upresňuje Dvořáček.

Ako však Češky zomreli, špecifikovať nechcel. "Na tieto informácie platí embargo až do chvíle, kým šéf kriminálky zvolá tlačovú konferenciu," vysvetlil. Potvrdil však, že poznajú príčinu, ako ženy zomreli. "Áno, my sme zistili príčinu úmrtia," uzavrel. K faktu, že ich zabila elektrina sa ale vyjadriť nechcel. "Platí embargo," povedal Dvořáček.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy