Polojasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Rýchlo a zbesilo v realite, nelegálni pretekári ohrozujú ľudí
Zdielať na

Rýchlo a zbesilo v realite, nelegálni pretekári ohrozujú ľudí

KRAKOV / Ľudia v poľskom Krakove sa boja jazdiť v noci! Práve v nočných hodinách sa totiž v tomto meste pravidelne konajú nelegálne preteky. Divokí jazdci ohrozujú ostatných vodičov i chodcov. Polícia je v tomto prípade bezmocná.

Hrozba na kolesách

Žeby ďalšie pokračovanie filmu Rýchlo a zbesilo? Centrum Krakova v noci vyzerá presne ako uprostred natáčania. Počujete burácajúce motory a túrujúce autá. Kamery by ste ale hľadali márne. Jedná sa totiž o nelegálne preteky. Na smolu polície a miestnych obyvateľov sa tešia obrovskému záujmu.

Nelegálni pretekári sa schádzajú v nočných hodinách, plní adrenalínu, pripravení na súboj. Minulý týždeň ich polícia zadržala viac ako 50. Dostali iba pokutu, napriek tomu, že ich zábavka ohrozuje všetkých a všetko na okolo.

Policajti nezmôžu nič

"Sú to preteky a to priamo v meste, kde môžu naraziť do iného auta, " vysvetlil hovorca malopoľskej polície Mariusz Ciarka .Polícia je úplne bezradná. Voči pretekárom by mohla postupovať tvrdšie len v prípade, že by spôsobili nehodu. Takto je jediným možným trestom pokuta za rýchlosť. Samozrejme v prípade, že ich vôbec dostihnú. "Ak sa stane nehoda, celú vec posúvame automaticky prokuratúre a považujeme to za trestný čin," informovala hovorkyňa krajskej polície Katarzyna Cislo.  

Nepodceňujú to?

Okresná prokuratúra v Krakove sa k celej veci nevyjadruje. Konajú totiž len na odporúčanie polície. V tomto prípade žiadne nedostali.

Miestni obyvatelia majú na túto zábavku nadšencov rýchlych áut rôzne názory. Jedna skupina hodnotí tieto preteky ako hlúpe a nezodpovedné. Nájdu sa ale aj takí, ktorým sa tento nápad páči. Možno len dúfať, že sa raz noc plná adrenalínu nezmení na tragédiu.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy