Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Strety na Ukrajine si mali vyžiadať 5 mŕtvych, viac ako 300 zranených
Zdielať na

Strety na Ukrajine si mali vyžiadať 5 mŕtvych, viac ako 300 zranených

KYJEV / Strety radikálnych účastníkov protivládnych protestov v ukrajinskej metropole Kyjev sú údajne vyžiadali 5 mŕtvych a viac ako 300 zranených. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním na údaje zdravotníckeho strediska opozície. Oficiálne tieto informácie zatiaľ potvrdené neboli.

Zabití boli pri streľbe

Podobné údaje priniesol s odvolaním sa na lekárov aj denník Ukrajinska pravda. Podľa jeho zdrojov štyria z piatich mŕtvych boli evidentne zabití pri streľbe. Guľky ich zasiahli do hrude, krku a hlavy. Piatou obeťou má byť jeden z mužov, ktorí spadol z tribúny štadiónu. V nemocnici podľahol zraneniam.

"V tejto chvíli sme napočítali päť mŕtvych. A okolo 300 osôb bolo dnes od polnoci zranených," citovala agentúra AFP koordinátora opozičného zdravotného strediska Oleha Musija.

Janukovyč sa stretol s opozíciou

Prezident Viktor Janukovyč v stredu rokoval s troma lídrami opozície vrátane Vitalija Klička. Podľa stanoviska prezidentskej kancelárie bolo stretnutie, ktoré trvalo tri hodiny, prvým krokom v "rokovacom procese", ďalšie detaily však vyhlásenie neuvádza. Všetci opoziční lídri opustili rokovania bez komentára, informovala agentúra Interfax.

Európska únia v stredu dôrazne varovala Ukrajinu pred eskaláciou násilia. Predseda Európskej komisie José Manuel Barroso je z udalostí v Kyjeve šokovaný a ako povedal, "Brusel situáciu na Ukrajine pozorne sleduje". Šéfka európskej diplomacie Catherine Ashtonová krátko predtým vo vyhlásení vyzvala na "okamžité zastavenie násilia".


TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy