Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Jerry (10) aj Sasha (4) sú u svojich otcov v USA, Mária sa nevzdáva
Zdielať na

Jerry (10) aj Sasha (4) sú u svojich otcov v USA, Mária sa nevzdáva

LOS ANGELES/BRATISLAVA / Príbeh chlapcov Jerryho (10) a Sashu (4) a ich matky Michelle pozná celé Slovensko. A zdá sa, že prišlo vyvrcholenie. Chlapci sa nachádzajú v Spojených štátoch, každý u svojho otca.

Čaká ich kolotoč súdov

V letiskovej hale na kalifornskom letisku LAX v Los Angeles čakali na otcov a chlapcov príbuzní. Po prílete z Paríža sa ako prvý objavil Robert Pfeifer s Jerrym (10). "Jerry je teraz unavený a nevie sa dočkať, kedy uvidí svojich kamarátov. A ďakujeme vám za podporu a pomoc," povedal Pfeifer na letisku."Teším sa a som unavený. Myslím, že hneď pôjdem do postele," uviedol Jerry.

O 20 minút neskôr sa v hale ukázal aj Larry Hummel, ktorý na rukách niesol spiaceho syna Sashu (4). "Teraz budeme spať asi tri dni a potom pôjdeme na makaróny so synom," povedal Larry Hummel.

Otcovia svojich chlapcov odviezli z letiska do prostredia, v ktorom vyrastali. Tých v blízkej dobe čaká kolotoč súdov, keďže Maria boj synov nevzdá.

Dôvodov na odchod z krajiny mala mnoho

Keď matka odíde z krajiny a tým nerešpektuje súdne rozhodnutie, podľa ktorého má umožniť deťom, aby videli svojich otcov, musí mať na to dôvod. Mária Mišejová Pfeifer, ktorá takto odišla z Kalifornie tvrdí, že má dôvodov mnoho.

V roku 2012 odišla na dovolenku na Slovensko, z ktorej sa už nevrátila. 10-ročný Jerry a 4-ročný Sasha tak stratili akýkoľvek kontakt so svojimi otcami. Mária tvrdí, že bol workoholik a bral drogy. Jeho kriminálnu minulosť podčiarkuje fakt, že istý čas sedel vo väzení.

Chcel si kúpiť vlastné dieťa

Keď to podľa jej slov nešlo legálnou cestou, za svojho syna jej vraj ponúkal peniaze. Potom použil vyhrážky. "Pfeifer chcel kúpiť vlastné dieťa. Zastavil ma v potravinách a mi povedal, že keď mu nedám Jerryho, tak on vlastne sa spolčí s Hummelom a že spolu dokážu úplne ľahko s prstom v nose mi zobrať deti, pretože oni sú amíci," opisuje Mária.

Sashov otec, Larry Hummel, bol podľa Márie pravým opakom prvého manžela. Až do chvíle kým nezačal brať antidepresíva. Obvinenia z toho, že vykonáva najstaršie remeslo ľahko na súde vyvrátila.

Nad tým, že sa vydávala pre peniaze sa len smeje. "Neplatil mi tri roky žiadne výživné a teraz on mi ide zobrať deti? Nemal nikdy žiadne peniaze. Kedy on mal peniaze, nech povie. Hocičo. Sa rada zasmejem, pretože ja som si práve jeho zobrala, lebo bol normálny," hovorí Mária.

Vianoce ako horor

Tohtoročné Vianoce opisuje ako horor, z ktorého sa nevie spamätať. Deti jej vytrhli z rúk. Tvrdí, že ich na Vianoce nemohla na rozdiel od otcov ani vidieť. "Chudák, Sašík, keď ma videl v chodbe, tak tak plakal, to si neviete ani predstaviť. Ako keby ho posielali do koncentračného táboru. On ma nevidel 7 dní a tie dve sociálne pracovníčky ho odtrhli. Keď ma videl, tak on začal tak plakať, ako keby mu niekto trhal nohy," dodáva Mária. VIAC TU.

"Americký súd rozhodne, komu budú deti zverené, kto bude mať aké práva a povinnosti. Matka deklarovala, že po tom, čo jej bude vydaný pas, opúšťa Európu a príde na územie Ameriky bojovať o svoje deti," uviedla riaditeľka CICP Andrea Cisárová.

Mária sa nebojí ani toho, že jej tam hrozí 5-ročné väzenie. Už teraz komunikuje s právnikmi v Holywoode. Spojila sa aj s právničkou z prípadu Michaela Jacksona. Keď jej vrátia pas, sadá na prvé lietadlo.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje reportér Maroš Kočan. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy