Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
FOTO. S týmto Slovákom slávil pápež narodeniny...
Zdielať na

FOTO. S týmto Slovákom slávil pápež narodeniny...

VATIKÁN / Slovák, Čech a Poliak - traja bezdomovci mali tú česť raňajkovať s pápežom Františkom v deň jeho 77. narodenín. Mužov vybral náhodne arcibiskup Konrad Krajewski.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Spolu so psom ich naložil do auta a odviezol do Vatikánu. Bezdomovci však museli počkať na ukončenie rannej bohoslužby a až po nej ich pápež pozval do jedálne. VIAC TU.

Všetci traja spali pod historickým stĺporadím na okraji Vatikánu, keď sa im prihovoril arcibiskup Konrad Krajewski. "Nechceli by ste prísť na narodeninovú oslavu pápeža Františka?" opýtal sa ich duchovný. 

Osobnosť roka 2013

Pápež František sa pritom len nedávno stal víťazom tohtoročnej ostro sledovanej ankety o titul Osobnosť roka amerického týždenníka Time. Rozhodli o tom editori a redaktori prestížneho magazínu.

Hlava katolíckej cirkvi mala podľa nich v roku 2013 najväčší vplyv na svetové politické ale aj mediálne dianie. František podľa Time "priniesol pápežstvo na ulicu". "Počas deviatich mesiacov v úrade sa dostal do centra diskusií našej doby: o bohatstve, chudobe, čestnosti, spravodlivosti, transparentnosti, modernosti, globalizácii, úlohe žien, povahe manželstva a lákadlách moci," zdôvodnila udelenie titulu výkonná šéfredaktorka Time Nancy Gibbsová.

"Len málokedy na seba nový hráč na svetovej scéne upriami pozornosť tak rýchlo - či už ide o mladých, starých, veriacich alebo cynikov," dodala. VIAC TU. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy