Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Strašné! Zábavka K.O. game zabila už štyroch ľudí
Zdielať na

Strašné! Zábavka K.O. game zabila už štyroch ľudí

NEW YORK / Minimálne štyria mŕtvi a niekoľko zranených. To je výsledok novej zábavky americkej mládeže takzvanej knockout game. Ide o to, čo najsilnejšie udrieť človeka, aby padol k zemi. Túto brutálnu zábavku odsúdila nielen americká spoločnosť, ale celý svet.

UPOZORNENIE: Obsah nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov!

Zábava to teda nie je

Muž alebo žena, mladý či starý človek, beloch či černoch, Američan alebo Aziat. Žiaden z týchto znakov nezohráva dôležitú úlohu u amerických tínedžerov, ktorí sa v poslednej dobe rozhodli zahrať si takzvanú knockout hru.

Za hru a zábavu sa toto určite považovať nedá. Podobné incidenty zaznamenali v piatich amerických štátoch a Washingtone. Ľudia boli reálne zranení. Americké médiá informujú o minimálne štyroch mŕtvych. Vrátane Vietnamca v Saint Luis, či bezdomovcov v Hobokene a v New Jersey.

Je to úplná hranica

"Dostal som ranu zozadu. Potom, čo som dopadol na zem, som si naozaj nevedel spomenúť, čo sa stalo," opisuje obeť. "Vlastne už idú úplne na hranicu, ako keby si neuvedomovali, že tým úderom môžu toho človeka usmrtiť. Je to jednoducho vyhľadávanie vzrušenia ale aj zaháňanie nudy," vysvetľuje počin psychológ Karol Kleinmann.

Poslednou obeťou bola 78-ročná stará mama. Vracala sa domov, keď ju bez varovania zrazil k zemi neznámy mladík. "Musíme byť veľmi ostražití a polícia musí byť obzvlášť ostražitá - táto hra je veľmi nebezpečná," myslí si policajný detektív Harry Houck.

Boja sa aj Slováci

Nová zábavka mladých sa z New Yorku šíri do ďalších okolitých miest. Obavy má aj tunajšia slovenská a česká komunita. "Mám dve deti, ktoré sú v siedmej triede a trochu ich to vydesilo, že sa takéto veci dejú po New Yorku," hovorí riaditeľka slovensko-českej školy v New Yorku.

Mnohé obete nie sú okradnuté. Jednoducho ide mladíkom len o to , aby nič netušiaceho človeka zrazili k zemi a nakrútili sa pritom. Medzi obeťami nie sú žiadni Slováci.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy