Polojasno
15°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Manželský pár väznil tri ženy, susedia si nič nevšimli
Zdielať na

Manželský pár väznil tri ženy, susedia si nič nevšimli

LONDÝN / Už aj Británia má svojho Fritzla. Britská polícia odhalila ďalší prípad dlhoročnej rukojemníckej drámy. Manželský pár držal v zajatí 3 ženy neuveriteľných 30 rokov. Podľa polície obete neboli sexuálne zneužívané. Silne traumatizované ženy previezli do bezpečia a manželský pár do policajnej cely.

Susedia si nič nevšimli

Obeťami páru sa stali 69-ročná žena z Malajzie, o dvanásť rokov mladšia Írka a 30-ročná Britka. Dlhé roky boli väznené v dome na predmestí Londýna. Susedia si údajne nič podozrivé nevšimli. Najmladšia zo žien bola v dome od detstva.

"Neviem, či sa 30-ročná žena v dome narodila, ale domnievame sa, že celý svoj život strávila v tomto otroctve alebo pri nútenej práci. Je možné povedať, že nemala žiadny kontakt s vonkajším svetom," uviedol policajný zástupca Kevin Hyland.

Zachránila ich charita

Ženy sa podarilo oslobodiť ešte v polovici októbra. V tom čase jedna z nich zhliadla televízny dokument o vynútených manželstvách. V nestráženej chvíli potom zatelefonovala do charity Freedom. "Myslím si, že ma videli v správach a dodali si odvahu zatelefonovať. Postupne sme s nimi hovorili viac. Telefonáty ale museli byť uskutočnené tajne, pretože cítili veľké nebezpečenstvo," hovorí Aneeta Premová, zakladateľka charity.

Časom si pracovníci charity získali dôveru zadržiavaných žien a s pomocou polície ich dostali z domu preč. Väzniteľov následne zatkli, no neskôr ich prepustili na kauciu a sú stíhaní na slobode. Ženy medzičasom previezli na bezpečné miesto, kde sa o nich starajú odborníci. "Sú veľmi, veľmi traumatizované. V dôsledku toho od nich získavame informácie len veľmi pomaly," dodal zástupca polície.

Obete boli väznené v časti Londýna, ktorá je známa vysokým počtom nezamestnaných, ako aj vysokou kriminalitou. Špekuluje sa o tom, že pár, ktorý ženy zadržiaval, pochádzal z Írska a do Británie ich prepašoval. Polícia teraz zisťuje, či dvojica nie je súčasťou väčšej zločineckej skupiny.

Ženy našli po desiatich rokoch

Tri mladé ženy, ktoré boli v máji v americkom Clevelande oslobodené zo zajatia po 10-ročnom hľadaní, väznil ich únosca Ariel Castro v kobkách. Tam ich znásilňoval, týral hladom, bil ich a spútaval reťazami.

Trýzniteľ unesených, 52-ročný Castro, bol obvinený z únosu a znásilnenia. Jeho dvaja bratia, ktorých polícia zatkla tiež, obvinení neboli. Vyšetrovatelia totiž dospeli k záveru, že o únose a zajatí troch mladých žien nevedeli. VIAC TU. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy