Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Pápež František objal chorého muža, nevadili mu nádory
Zdielať na

Pápež František objal chorého muža, nevadili mu nádory

VATIKÁN / Objatie, ktoré zasiahlo celý svet. Aj tak sa dá okomentovať posledný počin pápeža Františka. Na audiencii objal muža s kožným ochorením. Pápež znova ukázal svoje srdce a to, že je muž na správnom mieste.

Opäť ukázal svoje srdce

Chorý muž zaboril svoju hlavu posiatu malými nádormi do pápežovej hrude. Stretnutie sa odohralo v stredu na audiencii vo Vatikáne, kde bolo približne 500 000 ľudí. Dojemné obrázky sa okamžite začali šíriť sociálnymi sieťami.

Niektorí hovoria, že pápež František ide v šľapajách svojho menovca, Františka z Assisi, ktorý sa považoval za služobníka chudobných. Od momentu kedy sa stal pápežom zdôraznil, že treba pomáhať chudobných a postihnutých.

Muž trpí neurofibromatózou. Je to dedičná choroba, ktorú spôsobuje mutácia génov. Existujú tri typy a prejavuje sa prítomnosťou škvŕn a nádorov na tele. Sú rôznej veľkosti a zasiahnuť môžu ktorýkoľvek orgán. Najhoršie komplikácie spôsobuje typ NF1, ktorý môže spôsobiť stratu zraku, nádory miechy a mozgu, poškodenie ciev, deformovanie kostí.

Chorého chlapca povozil v papamobile

Pápež František v júni pozval do svojho papamobilu chorého chlapca. Alberto (17) trpiaci Downovým syndrómom pápeža zaskočil netradičnou požiadavkou. Chcel sa odviezť na papamobile. Svätý otec ho bez váhania pozval na palubu. Až neskôr sa od chlapca dozvedel, že pochádzajú z rovnakej krajiny. Mal totiž oblečený dres argentínskeho národného tímu. VIAC TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

noviny.sk/ucatholic.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy